detector.media
22.09.2015 17:50
У Запоріжжі СБУ затримала підозрювану в агітації в соцмережах за «ДНР» та «ЛНР»
У Запоріжжі СБУ затримала підозрювану в агітації в соцмережах за «ДНР» та «ЛНР»

Служба безпеки України затримала у місті Запоріжжя місцеву мешканку, яка підозрюється у веденні активної антиукраїнської пропаганди в соціальних мережах. Про це повідомляє сайт СБУ.

 

За даними СБУ, у квітні жінка через мережу інтернет познайомилася з громадянином РФ, який за грошову винагороду запропонував їй розміщувати в соціальних мережах антиукраїнські публікації.

 

«Використовуючи декілька груп однієї з російських соціальних мереж, зловмисниця розміщувала спеціально підготовлені публікації - матеріали на підтримку т.зв. «ДНР» та «ЛНР», антиукраїнські агітки із закликами до насильницької зміни конституційного ладу України, громадської непокори, інструкції з уникнення мобілізації», - повідомили в СБУ.

 

СБУ також підозрює жінку в тому, що вона на завдання російського куратора видаляла проукраїнські коментарі з подальшим блокуванням користувача.

 

У СБУ додали, що зараз вирішується питання щодо порушення кримінального провадження за ст. 109 (дії спрямовані на насильницьку зміну конституційного ладу), ст. 110 (посягання на територіальну цілісність України) Кримінального кодексу України.

 

Нагадаємо, у вересні Служба безпеки України відкрила кримінальне розслідування діяльності російського політолога, блогера-українофоба Анатолія Вассермана, уродженця Одеси, який живе у Росії, але залишається громадянином України.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY