detector.media
22.09.2015 13:14
Окупаційна влада Криму не рекомендує ЗМІ півострова згадувати Меджліс
Окупаційна влада Криму не рекомендує ЗМІ півострова згадувати Меджліс

Редакції ЗМІ окупованого Росією Криму отримали лист з так званого «Міністерства внутрішньої політики інформації та зв'язку республіки Крим», у якому йдеться про те, що некомерційних організацій з назвою «Меджліс» у Криму немає, а згадка неіснуючих у медіа - не рекомендується. Про це повідомляє севастопольський новинний портал ForPost.

 

У документі, зокрема, посилаються на лист, підписаний так званим прокурором республіки Крим Наталією Поклонською на адресу міністерства, в якому роз'яснюється, що офіційно зареєстрованих організацій у Криму і Севастополі зі словами «Меджліс» «Управління Меджлісу», «Меджліс кримсько-татарского народу» немає.

 

Згідно з даними автоматизованої інформаційної системи обліку некомерційних і релігійних організацій, розміщених у відкритому доступі, в Російській Федерації зареєстровано тільки два громадських об'єднання, що використовують у своїй назві вказані слова: «Регіональна громадська організація Меджліс татарських мурз Республіки Татарстан» та «Регіональний благодійний громадський фонд допомоги народам мусульманської культури та інших етнічних меншин «Меджліс» (Збори) м. Москва».

 

Через це повідомляється, що «Міністерство внутрішньої політики інформації та зв'язку Республіки Крим наполегливо не рекомендує засобам масової інформації Республіки Крим та міста федерального значення Севастополя припинити використання в новинних сюжетах, статтях та інтерв'ю найменування або частин найменування неіснуючих організацій».

 

Нагадаємо, 20 вересня в місті Сімферополі в Криму невідомі пікетували будівлю приватного кримськотатарського телеканалу ATR та закидали її яйцями. Того ж дня також оточили будинок лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва в місті Бахчисараї.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY