detector.media
21.09.2015 20:30
Британський регулятор наказав закрити програму «Правдолюбець» російського каналу RT за брехню
Британський регулятор наказав закрити програму «Правдолюбець» російського каналу RT за брехню

Британська корпорація ВВС виграла справу проти російського телеканалу RT (колишній Russia Today) за звинуваченням в інсценуванні сюжету. Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на сайт ВВС.

 

Телеканал RT у своїй програмі The Truthseeker («Правдолюбець») звинуватив ВВС в тому, що британський канал інсценував хімічну атаку в Сирії та піддав цифровій обробці слова одного з інтерв'юерів.

 

У відповідь британська корпорація поскаржилася національному регулятору Ofcom, заявивши, про «неймовірно серйозні звинувачення, які вразили "в саме серце" зобов'язання щодо точності та неупередженості ВВС».

 

Розглянувши справу, регулятор постановив, що вказана програма RT «вводить в оману». Окрім того Ofcom звинуватив російський телеканал в тому, що мовник «несправедливо обійшовся» з ВВС, не давши змогу відповісти на звинувачення до виходу програми в ефір.

 

Британський регулятор також знайшов порушення ще в одному з випусків програми російського телеканалу, який розповідав про «геноцид в Східній Україні та стверджував, що український уряд навмисно бомбить мирних жителів у східній частині країни, вбиває та піддає тортурам журналістів та розпинає немовлят».

 

Згідно з рішенням Ofcom, цей випуск програми є також «незбалансованим та необ'єктивним».

 

Як наслідок, програму The Truthseeker було скасовано, а всі попередні випуски вилучені з вебсайту.

 

Нагадаємо, Британське представництво банку BBVA заблокувало переказ на рахунок російського телеканалу RT коштів, отриманих від продажу каналом реклами у Великобританії. В банку обгрунтували це тим, що до транзакції може мати непряме відношення генеральний директор МІА «Росія сьогодні» Дмитро Кисельов, включений до списку санкцій Європейського Союзу (ЄС).

 

«Детектор медіа»

Фото - podrobnosti.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY