detector.media
21.09.2015 13:43
Невідомі влаштували пікет біля будівлі кримськотатарського телеканалу ATR в Сімферополі
Невідомі влаштували пікет біля будівлі кримськотатарського телеканалу ATR в Сімферополі

20 вересня в Сімферополі (окупований Росією Крим) невідомі закидали будівлю приватного кримськотатарського телеканалу ATR яйцями. Про це повідомляє інформаційне агенстство QHA  посиланням на Twitter-акаунт каналу.

 

До будівлі «СімСітіТранс», в якому розташовується кримська редакція телеканалу ATR, прибуло близько 20 агресивно налаштованих осіб, які розвісили плакати і закидали будівлю яйцями.

 

Очевидці повідомили кореспонденту QHA, що невідомі почали пікет о 12 годині. Вони вигукували гасла: «Залиште нас у спокої», «Ми не хочемо так жити» та інші.

 

ІА нагадує, що 20 вересня невідомі також оточили будинок лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва в Бахчисараї (Крим). Демонстранти залишили написи на воротах, розвісили транспаранти, кидалися яйцями.

 

Нагадаємо, 1 квітня припинив роботу  телеканал ATR та інші ЗМІ однойменного медіахолдингу через відсутність реєстрації згідно російського законодавства. Тривалий час медіа намагалися таки отримати дозвіл на мовлення з Криму, однак їм це не вдалося.

 

18 червня кримськотатарські телеканали ATR і Lale відновили супутникове мовлення з Києва (супутник Astra 4A), на підставі чинних ліцензій Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. Після цього окупаційна влада Криму включила телеканал ATR до списку медіа, яким не дозволено працювати на масових заходах на півострові.

 

Телеканал ATR відстоює право на роботу своїх журналістів у окупованому Криму, наголошуючи, що, за російським законодавством ті можуть вести свою роботу, якщо не здійснюють мовлення.

 

20 липня кримськотатарський телеканал АTR відновив інформаційне мовлення зі студії у Києві. 

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY