detector.media
18.09.2015 12:11
Нацрада закликає постраждалі від окупації ТРК звертатися до Європейського суду
Нацрада закликає постраждалі від окупації ТРК звертатися до Європейського суду

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення закликає телерадіокомпанії, які постраждали внаслідок тимчасової окупації Криму та частин Донецької та Луганської областей, звертатися до Нацради, яка допомагатиме в підготовці скарг до Європейського суду з прав людини проти Російської Федерації. Про це на брифінгу 17 вересня повідомила член Нацради Уляна Фещук.

 

За її словами, нещодавно представники Нацради зустрічалися з урядовим уповноваженим у справах Європейського суду з прав людини та обговорювали можливість подання телерадіокомпаніями позовів проти Російської Федерації щодо захисту їх прав на свободу слова.

 

«Є два варіанти дій мовників - або звертатися до Європейського суду з окремими скаргами, або звертатися до урядового уповноваженого, щоб долучити доповнення до позовної заяви проти РФ, яка вже подана і яка буде оновлюватися до листопада. Якщо компанії хочуть відстоювати свої права, у тому числі на свободу слова, прошу звертатися до Національної ради, ми спробуємо допомогти і посприяти в захисті їхніх прав», - сказала пані Фещук.

 

Нагадаємо, Міністерство юстиції подало до Європейського суду з прав людини скаргу на дії Росії щодо загроз журналістам, особливо в Криму. Про це в червні повідомила перша заступниця міністра юстиції Наталія Севостьянова.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY