detector.media
18.09.2015 10:08
У Києві прокуратура припинила діяльність Divan.tv і звинувачує компанію в «піратстві» (ОНОВЛЕНО)
У Києві прокуратура припинила діяльність Divan.tv і звинувачує компанію в «піратстві» (ОНОВЛЕНО)

Працівники прокуратури Дарницького району Києва спільно з Управлінням боротьби з кіберзлочинністю МВС України та слідчими столичної міліції припинили протиправну діяльність одного з інтернет-провайдерів, який в порушення законодавства незаконно транслював фільми та телепрограми без ліцензійних договорів. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Києва.

 

З власних джерел у прокуратурі «Детектор медіа» стало відомо, що йдеться про компанію Divan.tv - сервіс OTT-телебачення.

 

За повідомленням прокуратури, 17 вересня під час обшуків у офісних приміщеннях провайдера було вилучено комп'ютерну техніку, а також серверне та мережеве обладнання, яке використовувалося для нелегальної трансляції теле- та кінопродукції відомих іноземних компаній.

 

«Розмір матеріальної шкоди, нанесений правовласникам внаслідок незаконної діяльності провайдера, встановлюється», - йдеться в повідомленні.

 

Кримінальне провадження розслідується за ч. 2 ст. 176 (порушення авторського права і суміжних прав) Кримінального кодексу України.

 

У ході досудового розслідування також перевіряються факти щодо причетності даної компанії до трансляції телеканалів, заборонених на території України згідно з рішенням Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення.

 

Досудове слідство триває.

 

У прес-службі компанії Divan.tv «Детектор медіа» повідомили, що коментар з приводу ситуації даватимуть на прес-конференції 18 вересня о 13:30 в інформагенції «Інтерфакс-Україна».

 

Нагадаємо, у вересні під час моніторингу та аналізу одеського телекомунікаційного ринку працівники Управління боротьби з кіберзлочинністю ГУМВС України в Одеській області виявили факти незаконної трансляції деяких телеканалів одним з інтернет-провайдерів Одеси.  Після цього було отримано аналогічну заяву й від керівника компанії-правовласника даного пакету телеканалів. За даними фактами було розпочато провадження за ч.1 ст. 176 (порушення авторського права і суміжних прав) Кримінального кодексу України.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY