detector.media
17.09.2015 17:51
В Одесі переселенці-роми, які не хочуть реєструватися, побили знімальну групу місцевого каналу (ВІДЕО)
В Одесі переселенці-роми, які не хочуть реєструватися, побили знімальну групу місцевого каналу (ВІДЕО)

Переселенці-роми з Донбасу побили в Одесі на Куликовому полі знімальну групу «Первого Городского канала» і прибулих поліцейських. Про це повідомляє місцеве видання «Взгляд из Одессы».

 

Постраждала Ксенія Барвіненко розповіла, що журналісти приїхали на Куликове поле, щоб зняти сюжет про те, як живуть біженці в наметовому містечку. «Ми хотіли людям дійсно допомогти, розголосити всю цю ситуацію, але в нас почали кидатися камінням і палицями, штовхали оператора і пошкодили камеру. Викликали ми поліцію, і вони теж постраждали - їх теж били. Чекаємо підкріплення», - розказала журналістка.

 

Один з поліцейських підкріплення провів переговори з біженцями і повідомив: «Їм ніде жити. Якщо вони не порушують порядок, то затримати і доставити їх до відділення ми не маємо права. Вони обіцяють, що будуть вести себе спокійно і нікого не чіпати».

 

 

Поліцейський повідомив, що біженці агресивно налаштовані тому, що постійно приходять люди, знімають їх на камери, і проблема їх не вирішується. У них немає ні їжі, ні грошей, і ніхто не надає їм допомогу. Вони побували в Києві, і міський голова Володимир Кличко начебто їм допомагав їжею і памперсами.

 

На пропозицію кореспондента «Взгляд из Одессы» зареєструватися в центрі для переселенців, розташованому через дорогу в приміщенні залізничного вокзалу міста, біженці зреагували агресивно і попрохали поліцейського не провокувати зіткнення.

 

Як пише «Взгляд из Одессы», у центрі міста живуть у наметах біля сотні людей з дітьми, займаються жебрацтвом (за їхніми словами), які багато днів не милися, які не отримують ніякої медичної допомоги, готують їжу на багаттях і забруднюють продуктами своєї життєдіяльності паркову зону Куликового поля (що межує з центральним вокзалом Одеси).

 

Нагадаємо, 2 вересня в Одесі, на будівельному майданчику, розташованому на Фонтанській дорозі, між представниками громадськості виникла конфліктна ситуація, в ході якої постраждали двоє осіб - один з яких журналіст місцевого «7-го каналу». Відкрито кримінальне провадження.

 

«Детектор медіа»

Фото -  «Взгляд из Одессы»

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY