detector.media
16.09.2015 16:04
Стрічки «Все палає» та «Під електричними хмарами» висунуто на здобуття призу Європейської кіноакадемії
Стрічки «Все палає» та «Під електричними хмарами» висунуто на здобуття призу Європейської кіноакадемії

За здобуття призу Європейської кіноакадемії змагатимуться документальна стрічка «Все палає» (Україна) та ігрова кінокартина «Під електричними хмарами» виробництва Росії, України та Польщі. Про це повідомляється на сайті організації.

 

«Все палає» у категорії документальних фільмів змагатиметься з такими всесвітньовідомими стрічками, як «Погляд тиші» Джошуа Оппенгаймера та фільмами авторів із Швейцарії, Данії, Іспанії, Угорщини й інших країн.

 

Конкурентами стрічки «Під електричними хмарами» в категорії ігрових стрічок є польська кінокартина «Тіло» Малгожати Шумовської, «Клас корекції» Івана Твердовського (Росія), «Голуб, який сидів на гілці та міркував про життя» Роя Андерсона (Швеція, Франція, Німеччина, Норвегія), «Казка казок» Маттео Гарроне (Італія, Великобританія, Франція) та інші.

 

Нагадаємо, авторами стрічки «Все палає» є фоторепортери Олександр Течинський, Олексій Солодунов і Дмитро Стойков. Вони досліджують «еволюцію протесту - від мирних акцій до кривавих зіткнень».

 

Стрічка «Під електричними хмарами» здобула «Срібного ведмедя» міжнародного кінофестивалю «Берлінале». Відзначено роботу українського кінооператора-постановника Сергія Михальчука та його російського колеги Євгена Прівіна.

 

Як писала «Детектор медіа», вперше в історії України приз Європейської кіноакадемії здобула стрічка «Плем'я» Мирослава Слабошпицького. 13 грудня 2014 року у Ризі автора фільму було відзначено призом європейських кінокритиків (ФІПРЕСІ) «Відкриття року».

 

Творча група українського фільму «Плем'я» в числі шести осіб увійшла до складу найбільшої європейської профспілки кінематографістів - Європейської кіноакадемії (EFA). Про це «Детектор медіа» повідомив режисер «Племені» Мирослав Слабошпицький.

 

В березні 2015 року стало відомо, що до складу Європейської кіноакадемії увійшла творча група стрічки «Плем'я». До Мирослава Слабошпицького у лавах кіноакадемії приєдналися продюсер та оператор-постановник Валентин Васянович, художник з костюмів Олена Гресь, звукорежисер Сергій Степанський, продюсери Ія Мислицька, Олена Слабошпицька та виконавиця головної жіночої ролі, білоруська актриса Яна Новикова.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY