detector.media
15.09.2015 13:59
Помер колишній директор «Київнаукфільму» Борис Остахнович
Помер колишній директор «Київнаукфільму» Борис Остахнович
11 вересня пішов з життя організатор кіновиробництва Борис Оcтахнович. Про це повідомив сайт Національної спілки кінематографістів України (НСКУ).  

 

Прощання з кінодіячем пройшло 14 вересня в Будинку кіно.

 

Борис Петрович Остахнович народився 19 березня 1927 року у Новочеркаську (Росія) в родині службовця. У 1951 році закінчив Київський інститут кіноінженерів.

 

Працював начальником звукоцеху і заступником директора Бакинської студії художніх фільмів (1951-1957), начальником виробництва та заступником директора Київської кіностудії ім. О. П. Довженка (1957-1965).

 

Понад двадцять років - з 1965 року по 1988 рік - Борис Остахнович був директором Київської кіностудії науково-популярних фільмів («Київнаукфільм»). Саме під його керівництвом стала однією з найуспішніших кіностудій неігрового кіно у світі.

 

Згодом працював у Державному Комітеті УРСР по кінематографії. Викладав на кінофакультеті Київського державного інституту театрального мистецтва імені І.К. Карпенка-Карого предмет «Організація кіновиробництва».

 

Співчуття щодо втрати кіно діяча висловили представники НСКУ, колишні працівники студій «Київнаукфільм» і «Укранімафільм», Бюро творчого підрозділу НСКУ при Національній кінематеці України (студія «Київнаукфільм»), Ради ветеранів НСКУ, Державного агентства України з питань кіно.

 

Відомий кінодокументаліст Андрій Загданський зазначив: «Борис Остахнович був гідною людиною у тяжкий неприємний радянський час. Це колосально багато. І він відчував людей. Помилявся, звичайно, теж, але частіше відчував правильно. І він щиро любив кіно.І любив талановитих людей. І як міг беріг. Словом, він був Mensch, як кажуть у Нью-Йорку. Людина гідності і честі».

 

«Детектор медіа» висловлює співчуття родині і колегам Бориса Остахновича.

 

«Детектор медіа»

Фото з сайту НСКУ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY