detector.media
15.09.2015 11:58
В Одесі міліція виявила трансляцію телеканалів, що порушувала права інтелектуальної власності
В Одесі міліція виявила трансляцію телеканалів, що порушувала права інтелектуальної власності

Під час моніторингу та аналізу одеського телекомунікаційного ринку працівники Управління боротьби з кіберзлочинністю ГУМВС України в Одеській області виявили факти незаконної трансляції деяких телеканалів одним з інтернет-провайдерів Одеси. Про це повідомляє Відділ зв'язків з громадськістю ГУ МВС України в Одеській області.

 

Після цього було отримано аналогічну заяву й від керівника компанії-правовласника даного пакету телеканалів.

 

За даними фактами було розпочато провадження за ч.1 ст. 176 (порушення авторського права і суміжних прав) Кримінального кодексу України.

 

«В ході його оперативного супроводження, працівники Управління боротьби з кіберзлочинністю, спільно зі слідчими та представниками прокуратури міста Одеси задокументували факти незаконного розповсюдження телеканалів та провели комп'ютерно-технічну експертизу, що їх підтверджує», - повідомляє міліція.

 

Правоохоронці встановили, що своїми протиправними діями власник інтернет-провайдера, який порушував законодавство, завдав матеріальної шкоди інтересам клієнтів одного з приватних підприємств на суму більше 40 тис.грн.

 

«Зараз правопорушнику повідомлено про підозру у вчиненні вказаного злочину. Згідно вищезазначеної статті Кримінального кодексу України, незаконне відтворення, розповсюдження програм мовлення або інше умисне порушення авторського права і суміжних прав, якщо це завдало матеріальної шкоди у значному розмірі, карається штрафом від двохсот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або позбавленням волі на той самий строк, з конфіскацією та знищенням всіх примірників творів, матеріальних носіїв комп'ютерних програм, баз даних, виконань, фонограм, відеограм, програм мовлення та знарядь і матеріалів, які спеціально використовувались для їх виготовлення», -  сказав керівник УБК ГУМВС України в Одеській області Юрій Виходець.

 

Слідчі дії тривають.

 

Нагадаємо, у вересні Служба безпеки України спільно з міліцією заблокувала протиправну діяльність одного з провайдерів кабельного телебачення в Харківській області, який транслював програми російських телеканалів, заборонених в Україні. 

 

«Детектор медіа»

Фото - ГУ МВС України в Одеській області

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY