detector.media
14.09.2015 14:34
Українські журналісти-розслідувачі розпочали стажування у Польщі
Українські журналісти-розслідувачі розпочали стажування у Польщі

Шість українських журналістів-розслідувачів розпочали тижневе стажування у Польщі, повідомляє Незалежна медіапрофспілка України (НМПУ).

 

Учасниками стажування стали: Абібок Юлія (фрілансер, співпрацює переважно з інтернет-виданнями «ОстроВ» і «РБК-Україна»), Сергій Андрушко («Радіо Свобода»), Ірина Виртосу (Громадська організація «Центр інформації про права людини»), Олег Дейнека ( Інформаційне агентство «Новини України»), Олена Жежера (інтернет-видання «Громада Приірпіння») і Тарас Зозулінський (Телерадіокомпанія Міст ТБ , телеканал ZIK).

 

Журналісти обрали з-поміж 25 авторів найкращих робіт, які подавалися на Польсько-український конкурс журналістської майстерності впродовж 2012-2014 років.

 

До відбіркової комісії конкурсу увійшли представники НМПУ, Національної спілки журналістів України (НСЖУ) та Асоціація польських журналістів.

 

Журналісти стажуватимуться і збиратимуть матеріали для власного розслідування

 

Учасники програми стажування зустрінуться з журналістами та редакторами провідних польських видань, обговорять питання професійної етики, особливостей розслідувальної журналістики в Польщі, а також відвідають кілька музеїв та палаців. Чимало часу в програмі учасникам виділено для збору матеріалів та підготовки власного розслідування.

 

По завершенню стажування його учасники проведуть журналістське розслідування, пов'язане із українсько-польською тематикою, а також по два майстер-класи для студентів факультетів журналістики українських університетів. Крім того, у лютому 2016 року в Києві планується провести підсумкову конференцію для обміну досвідом серед стипендіатів та представників їхніх ЗМІ, для обговорення результатів та здобутків даного проекту.

 

Олена Жежера і Сергій Андрушко 

 

Нагадаємо, у липні Асоціація польських журналістів (АПЖ) у партнерстві з Національною Спілкою журналістів України (НСЖУ) та Незалежною медіапрофспілкою України (НМПУ) оголошує заохочувальний конкурс «Польська стипендія для журналіста-розслідувача». В рамках проекту надається стипендія та тижневе стажування у Польщі шести авторам кращих робіт, поданих у попередні роки на Польсько-український конкурс журналістської майстерності.

 

Проект «Польська стипендія для журналіста-розслідувача» проводять Асоціація польських журналістів у партнерстві з Незалежною медіапрофспілкою України та Національною спілкою журналістів України. Проект відбувається за фінансової підтримки Програми Польсько-Американського Фонду Свободи «Перетворення у регіоні» - RITA, яку реалізує Фонд Освіти для Демократії.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», переможцями цьогорічного Польсько-українського конкурсу журналістської майстерності визнано Катерину Каплюк, журналістку видання «Слідство. інфо», Сергія Андрушка, журналіста «Радіо Свобода» (обоє - перше місце) та Володимира Торбіча з рівненської агенції «Четверта влада» (третє місце). Конкурс проводиться спільно Асоціацією польських журналістів, Національною спілкою журналістів України (НСЖУ) та Незалежною медіапрофспілкою України (НМПУ) третій рік поспіль.

 

Польсько-український конкурс журналістської майстерності (партнерська ініціатива Асоціації  польських журналістів, НСЖУ і НМПУ) набуває більшої популярності серед медійників. У 2012 році на конкурс подали 43 роботи від 21 учасника,  у 2014 році було вже 59 учасників та близько 120 робіт.

 

«Детектор медіа»

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY