detector.media
Мар'яна Закусило
13.09.2015 12:00
«Кінокраїна» показала нові українські серіали
«Кінокраїна» показала нові українські серіали
Детективи, мелодрами, ситкоми, анімація та українськомовна медична драма – такий діапазон жанрів від українських виробників контенту ми невдовзі побачимо на ТБ

11 вересня в рамках міжнародного медіафоруму Kiev Media Week відбулися скринінги нових українських серіалів, вироблених учасниками ініціативної групи «#Кінокраїна». Продюсери Film.ua, Star Media, Pro TV, студії «Квартал-95» і телегрупи StarLightMedia розповіли журналістам про нові проекти та виробничі плани своїх продакшнів.

 

Комедії та детективи від StarLightMedia і Pro TV

 

Першою свої нові серіали показала група StarLightMedia. Щоправда, на відміну від інших проектів, це був не допрем'єрний показ, тому що ці серіали вже в ефірі. Йдеться про другий сезон комедійного серіалу «Коли ми вдома» виробництва StarLight Films (виробничий підрозділ телегрупи StarLightMedia), що транслюється на каналі СТБ, і детективні серіали «Пес» і «Відділ 44» виробництва студії Pro TV, що йдуть на ICTV.

 

Режисер «Коли ми вдома» Олександр Островой повідомив, що цей комедійний серіал матиме третій сезон і стане повноцінним ситкомом, а не скетчкомом. За його словами, StarLight Films хоче працювати і в інших жанрах - детективу, любовної історії. Щось нове може з'явитися вже наступного року.

 

Заплановано продовження й у серіалу «Пес»: кінокомпанія ProTV хоче знімати другий сезон. «Коли ми зняли перші серії детективу "Пес", зрозуміли, що акторський склад може набагато більше, ніж грати просто чоловічий детектив. І з кожною серією ми почали додавати більше гумору, іронії та самоіронії. Ми націлені на другий сезон і перейдемо з жанру брутальний детектив у брутальний комедійний детектив», - повідомив продюсер ProTV Артем Приходько.

 

З його слів, серіал «Відділ 44» - це процедурал, знятий за оригінальною ідеєю. «Але в процедуралі вигадати щось складно», - пояснив пан Приходько схожість «Відділу 44» на деякі іноземні формати.

 

Нині Pro TV розробляє три комедії, які хоче запустити у виробництво найближчим часом. Раніше «Детектор медіа» повідомляла, що Pro TV спільно з групою «1+1 медіа» знімає за оригінальною ідеєю 20-серійний мелодраматичний серіал з елементами містики «Відьма». Втім, про цей проект Артем Приходько на презентації не згадував.

 

Десяток нових серіалів від Film.ua Group

 

Група компаній Film.ua Group презентувала на скринінгу чотири проекти: медичну драму «Черговий лікар», що виробляється на замовлення телеканалу «Україна», серіал про українську міліцію «Володимирська, 15» для каналу ICTV, кримінальну драму «Ніконов і Ко» спільного виробництва з Mama's Production для каналу ICTV, а також другий сезон високобюджетного детективу «Нюхач» спільного виробництва з Pronto Film.

 

«Черговий лікар» - єдиний серіал, який Film.ua знімає українською мовою. «За що особлива вдячність каналу "Україна", який на це наважився. Для них це ризикований крок, бо аудиторія каналу переважно зосереджена на сході», - акцентувала продюсер Film.ua Group Ірина Костюк. На її думку, перші п'ять хвилин перегляду глядачі каналу звикатимуть до мови, але вони швидко «втягнуться» завдяки міцному сюжету та інтризі. «Ми дуже стараємося, щоб мова була живою, щоб не надто літературною», - додала продюсер.

 

За жанром це медична драма, вертикальний серіал. У фільмі є чотири головних герої-лікарі, і в кожній серії розглядаються два медичні кейси двох із них, кожному з яких приділено рівну кількість часу. Другорядними персонажами виступають головний лікар лікарні, медсестри, адміністратор - усі вони «горизонтальні» персонажі. «Вертикальними» персонажами в кожній із серій виступають пацієнти лікарів.

 

У проекті знімаються виключно українські актори. Одну з головних ролей грає Михайло Жонін. Шоуранером серіалу є Юлія Міщенко - відома також як лідерка музичного гурту «Таліта Кум».

 

За словами пані Костюк, «Черговий лікар» - малобюджетний серіал, який розраховувався для офпрайму. «Але якщо ми таку якість картинки і сюжету підтримаємо в подальших серіях, канал може показувати його і в прайм», - зауважила вона. Перший сезон налічуватиме 40 серій, Film.ua розраховуємо, що канал замовить і подальші сезони.

 

На прохання «Детектор медіа» Ірина Костюк розповіла про історію створення проекту: «Ще рік тому ми проаналізували ринок і виявили, що незаповненою була ніша медичного вертикального серіалу. Я передивилася всі формати, які були на ринку. Спершу ми хотіли робити scripted reality (ігрове реаліті, суміш серіалу та реаліті. - ТК). Підготували кілька розробок на папері та запропонували їх кільком каналам. Але наші канали зацікавити паперами складно. Коли в нас були вже кілька розробок, ми були готові профінансувати пілот, і тут так співпало, що ТРК "Україна" відгукнулася, що готова профінансувати пілот. Ідея виросла зі scripted reality й переросла в серіал. Знаю, що "1+1" теж працює над медичними серіалами (60-серійна медична драма «Центральна лікарня» за новозеландським форматом Shortland Street. - ТК). Очевидно, ми мислили в одному напрямку, адже ідеї витають у повітрі. Серіал - це наша власна розробка. Ми передивилися багато форматів, і коли прийшли купувати один з них, виявилося, що його вже купив "1+1"».

 

Наступний презентований Film.ua проект - серіал про українську міліцію «Володимирська, 15» - має вийти в ефір каналу ICTV цієї осені. У ньому злочини в Києві розкриває спеціальна оперативна група на чолі з майором Диким. У головних ролях знімаються Сергій Стрельников, Яків Кучеревський, Вікторія Литвиненко, Ярослав Кучеренко і Віктор Сарайкін. Над проектом працюють дві режисерські групи на чолі з Валерієм Рожком та Олегом Туранським.

 

Провідний продюсер серіального напрямку Film.ua Group Володимир Іссат розповів, що «Володимирську, 15» спершу планували знімати для каналу «Україна»: «Ми хотіли зробити міліцейський серіал у жанрі комедії, але зрозуміли, що ніша комедії зайнята, й вирішили повернутися до кримінальної драми і детективу. Планували давно - ще минулої весни, щоб стартувати в осінньому ефірі на каналі "Україна". Але з ними не зійшлося, на жаль. На щастя, зійшлося з ICTV, який виділив кошти».

 

Перший сезон «Володимирської, 15» складатиметься із 16 серій, з яких знято вже вісім, а нині тривають зйомки решти восьми. Серіал також матиме й другий сезон із 16 серій. Бюджет однієї серії - $ 50 тис.

 

«Це суто український, виключно київський продукт (щоправда, серіал - російськомовний. - ТК). Головним героєм серіалу є місто Київ. У нас знімаються виключно українські актори. Ми довго чекали Сергія Стрельникова. Поки що не збираємося його "вбивати", бо він улюбленець жінок, а ми хочемо залучити передусім жіночу аудиторію, бо чоловіча вже з нами», - розповів пан Іссат.

 

Як сказано в титрах, серіал створюється за сприяння ГУ МВС України в місті Києві. Володимир Іссат каже, що в цих словах немає іронії. «Ми знімаємо при тісній співпраці з МВС, - розповів він. - Є доручення міністра Арсена Авакова, який зобов'язав усі служби надавати нам сприяння. Втім, я не можу сказати, що сприяння надається в повній мірі, як нам того хотілося б, тому що час неспокійний. Наприклад, коли ми просимо надати додаткові машини супроводу, спецмашини чи форму, то якщо в місті все спокійно - нам дають, якщо в місті неспокійно - просять обійтися власними силами. Ми тісно працюємо з директором департаменту комунікацій МВС Артемом Шевченком, з помічницею Еки Згуладзе, яка надає сприяння».

 

Третій серіал від Film.ua - «Нюхач - 2» про детектива з надзвичайним нюхом (роль виконує Кирилл Кяро) - не потребує зайвих анотацій, адже його перший сезон приніс виробникам хоч і великі витрати, зате й міжнародний успіх: серіал продано майже в 40 країн, у тому числі як формат - у Францію. Щоправда, відбити витрати на західних ринках Film.ua не вдалося: 80% своїх доходів він отримав у Росії, розповів генеральний продюсер Film.ua Group Віктор Мирський.

 

«Ми ж поки не продаємо наші проекти на центральні канали в США, Німеччину, Францію - ось там великі гроші. А продаємо ми невеликим кабельним каналам третього-четвертого ешелону. У нас нещодавно з великим успіхом і високими цифрами «Нюхач» вийшов у Японії на AXN Mystery, але гроші це невеликі. Відбити подібний продукт на таких продажах ми не можемо. Хоча, звісно, в Каннах будемо вести переговори про продаж другого сезону», - зауважив пан Мирський.

 

Другий сезон «Нюхача» - найдорожчий проект Film.ua. Бюджет кожної з восьми серій сягає $ 500 тис. (коли пан Мирський повторив цю суму, присутні колеги з інших продакшн-студій відгукнулися: «Це круто!»). «Це дуже багато і безпрецедентно. Більше цього не буде, це було вперше і востаннє», - додав пан Мирський.

 

Режисер і автор сценарію «Нюхача» - незмінний Артем Литвиненко. Його співавтор - Андрій Бабик.

 

«Нюхач - 2» вийде в ефір цієї осені на каналі ICTV. «Бо вони від початку вірили в цей проект і завжди нас підтримували», - додав генпродюсер Film.ua.

 

Так само на ICTV вийде й детективний серіал «Ніконов і Ко» про прикутого до інвалідного візка оперативника слідчого відділу МВС Сергія Ніконова (роль виконує український актор Олександр Кобзар). Це вертикальний серіал із 16 серій. Головний сценарист - Григорій Ховрах, у команді з яким працювали ще шестеро авторів. Над проектом працюють два режисери - Заза Буадзе і Тарас Ткаченко.

 

Загалом Film.ua Group має цієї осені у виробництві 10 серіалів. Крім показаних на скринінгу медичної драми «Черговий лікар» і детективів «Володимирська, 15» та «Ніконов і Ко», це 32-серійний детектив з елементами комедії та містики «Майор і магія» (попередня робоча назва - «Майор і відьма»), 12-серійні мелодрами «Забудь і згадай», «Коли минуле попереду» (спільне виробництво з «Інтра-фільм», Росія), «Улюблена вчителька», «Краса по-радянськи» (робоча назва, спільне виробництво з Pronto Film, анонсувався для каналу «Інтер»), 24-серійна мелодрама «Вікно життя» про бебі-бокси - місця для анонімної відмови від дитини і передання його під опіку державних органів і служб, а також новий чотирисерійний фільм Оксани Байрак.

 

Також Film.ua працює над двома пілотами проектів. Один з них - комедійний - уже знято. «Хочемо цього року зробити пілот романтичної комедії. Сподіваємося наступного року розпочати повноцінні цикли», - сказав Віктор Мирський і додав, що в планах у Film.ua є й реаліті, і кіно.

 

За словами пана Мирського, виробництво українських серіалів коштує $ 10-100 тис. за епізод (півмільйонний бюджет «Нюхача» - виняток). Найдешевшими є проекти в жанрі scripted reality (ігрові реаліті), які коштують $ 8-10 тис. за епізод. У середньому, за його оцінкою, серіали коштують $ 20-30 тис. за епізод, праймові серіали - $ 100 тис. і більше за серію.

 

Film.ua Group має в роботі чи на стадії розробки ще й п'ять-шість анімаційних проектів, повідомила «Детектор медіа» Ірина Костюк. Вона назвала три з них: повнометражні мультфільми «Мавка. Лісова пісня» (переміг у пітчингу проектів для копродукції в рамках медіафоруму Kiev Media Week) і «Руслан і Людмила» (робота триває з 2013 року), а також анімаційний проект «Роксолана».

 

Керівник анімаційної студії Animagrad Єгор Олесов під час конференції «Кінобізнес», що відбулася 9 вересня в рамках Kiev Media Week, назвав ще два повнометражні мультфільми, над якими працює студія: «Легенди Трипілля» (був відібраний до участі в шостому пітчингу Держкіно, який не відбувся) і «Сніжна республіка». За словами пана Олесова, починаючи з 2016 року Animagrad планує випускати щорічно по одній повнометражній анімаційній картині в прокат, причому не лише в локальний (Україна, Росія, Казахстан), а й у міжнародний.

 

 

 

Артем Приходько (Pro TV), Рита Гребенчикова і Юрій Мінзянов (Star Media) та Сергій Шефір (студія «Квартал-95»)

 

Star Media в пошуках форматів і нових жанрів

 

Українсько-російська група компаній Star Media представила три серіали: мелодраму «Закохані жінки», кримінальну драму з елементами фантастики «25-та година» і пригодницьку драму «Маестро».

 

«25-та година» - адаптація однойменного німецького формату. В оригіналі серіал має лише вісім епізодів, адаптація від Star Media - 12. «Наші сценаристи спробували його закінчити і додумували історію», - розповіла продюсер Star Media Лариса Журавська.

 

За жанром це кримінальна драма з елементами фантастики, однак творці адаптації вирішили зробити історію більш мелодраматичною. Головна героїня - журналістка Анна - завжди всюди запізнюється. Одного разу їй вдається врятувати онука годинникаря, який на знак вдячності подарував їй годинник, що дає Анні змогу повертати час назад і змінювати хід подій. З допомогою цього годинника вона намагається врятувати свого сина.

 

«В основі сюжету - історія сім'ї. Фантастику і містику ми намагалися зробити реальною. Ближче до кінця ми побачимо, що це певні властивості мозку героїні - вона передбачає події та намагається їх змінити. Але найбільш несподіваним буде фінал», - анонсувала пані Журавська.

 

Зйомки серіалу проходили в Києві, у ролях - російські та українські актори. Серіал поки що не продано жодному з українських телеканалів.

 

«Закохані жінки» - це британський формат Mistresses («Коханки») корпорації BBC, відомий за американською адаптацією. Він розповідає про особисте життя чотирьох подруг, яким трохи за 30. Робоча назва проекту Star Media теж мала назву «Коханки», але в процесі роботи була змінена. «Ми одразу вирішили, що в нашій країні слово "коханки" ріже вухо. Я довго думав і шукав адекватну назву, яка передасть суть. І згадав давній фільм 1968 року Кена Рассела «Закохані жінки». Мені здалося, що ця назва дуже пасує. Тому ми її залишили», - розповів генеральний продюсер Star Media Юрій Мінзянов.

 

«Ми починали роботу над цим проектом давно, ще у 2013 році, довго вели переговори з BBC. Я чекав реакції BBC на наш продукт. Ми їм показали першу серію. На щастя, їм сподобалося і вони сказали, що в чомусь ми навіть перевищили американських серіальників. Кастинг їм дуже сподобався, картинка. Думаємо в перспективі продовжувати працювати з BBC», - розповів пан Мінзянов.

 

Зйомки серіалу проходили в Києві та Одесі. Усі головні ролі виконують російські акторки.

 

Ще один новий серіал Star Media - 12-серійний «Маестро» - не є адаптацією. Проект знімався в Одесі та Львові з російськими та українськими акторами, а дія його відбувається в Одесі 1986 року. Головний герой - молодий хлопець Павло - збирається заробити грошей на квартиру, щоб одружитися на коханій дівчині. Але на його шляху трапляється аферистка Лєра, яка перевертає його життя шкереберть.

 

«Наш проект показує, як кохання буває злим. Правильний хлопець, закохавшись в аферистку, може переступити межу моралі. Головний герой - маестро, барабанщик. Але в кінці ви самі визначите, хто ж є маестро. Зрештою, він робить правильний вибір - присвячує життя музиці», - розповіла продюсер Star Media Рита Гребенчикова.

 

У фільмі багато музики, на яку виділено суттєвий бюджет: як хіти 80-х, так і оригінальна музика, написана для музичного гурту, в якому грає головний герой.

 

Режисер «Маестро» Едуард Паррі зняв інший успішний серіал Star Media «Шулер». Над сценарієм працюють ті ж автори, що й над «Шулером», в основі знов-таки лежить книга Анатолія Барбакару. «Сподіваємося, що з атмосферою Одеси й одеським гумором і колоритом наш проект знайде вдячного глядача», - додала пані Гребенчикова.

 

Бюджет своїх проектів Star Media не розголошує. Однак Юрій Мінзянов зауважив, що цього року через кризу та законодавчі обмеження працювати стало набагато складніше: «Я вперше цього року відчув, що таке крутитися. Якщо раніше ми жили більш спокійним життям, то цього року відчувається холодок по спині. Усе дуже непросто».

 

Як відомо, раніше більшість своїх проектів Star Media продавала спершу російським телеканалам, а вже після цього знаходила покупців на українському ринку. В Україні останнім часом проекти Star Media виходили здебільшого на телеканалі «Інтер». На запитання «Детектор медіа», чи є вже домовленості з покупцями щодо трьох представлених на скринінгу проектів, Юрій Мінзянов відповів: «Дійсно, раніше була ситуація, коли ми продавали спершу на російський ринок, а потім шукали українського партнера. Зараз ситуація змінилася. Поки я не можу вам сказати щодо всіх трьох проектів, на яких каналах вони вийдуть. Є інтерес щодо "Закоханих жінок" у Росії, і в Білорусі, і в Казахстані - вони люблять наш продукт. Щодо іншого - усе досить туманно». Тим часом на російських кіносайтах вказано, що прем'єра серіалу «25-та година» відбудеться на російському «Первом канале» у 2015 році.

 

Два з представлений на скринінгу серіалів Star Media - форматні. «Ми зовсім нещодавно зайнялися форматами. У нас було "Подвійне життя", тепер є "25-та година", і "Закохані жінки"», - розповів пан Мінзянов. «Не від хорошого життя ми починаємо знімати формати. Коли я перестав отримувати гарні захопливі сценарії, довелося звертатися до форматів», - пояснив він.

 

У січні 2015 року голова ради директорів Star Media Влад Ряшин заявляв про наміри компанії адаптувати американський детективний серіал «Менталіст». Нині Юрій Мінзянов повідомив, що Star Media хоче придбати формат американського серіалу The Affair («Роман») - драми про подружню зраду, в якій кожен епізод показується з погляду різних персонажів. Цей формат було представлено на конференції Format Show, що пройшла в рамках Kiev Media Week 7 вересня. «Ми хочемо замахнутися на Affair, відомий американський серіал. Компанія CBS на словах обіцяла нам його дати», - повідомив генеральний продюсер Star Media.

 

Юрій Мінзянов розповів і про плани Star Media опановувати нові жанри: «Зараз я знімаю пілот фантастичної комедії "Батарейки не прилагаются". Це жанр новий для нас, незвичний. Ми сподіваємося, що він сподобається глядачам. Я прихильник того, щоб розвивати нові жанри. Коли я бачу, що в ефірі йде одне й те саме, довга одноманітна жвачка, мені не хочеться вмикати телевізор, тому останнім часом я його вмикаю, тільки коли йде футбол. Ми поставили собі за мету пошук нових жанрів. Хочемо спробувати історичний жанр. Це те, чого глядач не бачить на наших екранах і що бачить західний глядач на кабельних каналах. Я не кажу, що ми щось у стилі "Ігор престолів" спробуємо. Але поставили за мету знаходити і розвивати нові жанри, щоб глядач не сумував. Мені шкода глядачів і хочеться робити щось нове, свіже, оригінальне».

 

 

 

Сергій Шефір (студія «Квартал-95») і Володимир Іссат (Film.ua Group)

 

Ще більше гумору від студії «Квартал-95»

 

Студія «Квартал-95» показала на скринінгу ситкоми «Слуга народу», «Родичі» («Родственнички») й анімаційну версії серіалу «Свати» під назвою «Сватики».

 

«Слуга народу» - це комедійний серіал про вчителя історії, який стає Президентом України. «Це єдиний наш проект українською мовою. Це дійсно українське кіно, воно ніде в іншій країні не може бути показаним, бо там його страшно буде дивитися», - попередив продюсер і керівник студії «Квартал-95» Сергій Шефір. «Це історія про дружбу, кохання, зраду. Але дуже смішна, як уся наша реальна політика», - додав він.

 

У «Слузі народу» грають українські актори - учасники шоу «Вечірній квартал» (головну роль виконує Володимир Зеленський), серіал знімає український режисер Олексій Кирющенко.

 

«Слуга народу» задумувався як ситком і знятий у відповідному хронометражі, але, на думку продюсера, виходить драмеді й навіть трагікомедія з дуже несподіваним фіналом першого сезону. 40-серій ситкому вийдуть в ефір каналу «1+1» навесні 2016 року. Уже готується й другий сезон.

 

«Родичі» («Родственнички») - це сімейна комедія про відносини членів великої родини - жанр, успішно випробуваний «Кварталом-95» у проекті «Свати». Поки що це міні-серіал, який налічує вісім серій. «Треба подивитися, як він піде», - зауважив пан Шефір. Проект вийде в ефір каналу «1+1».

 

«Сватики» - анімаційна версія ситкому «Свати», шість сезонів якого відзняв раніше «Квартал-95». «Це проект, приречений на успіх. З можливостями анімації він стає ще смішнішим. Його озвучували всі ті ж актори, що грали у "Сватах". Драматургії в ньому немає - це серіал у вигляді скетчів. Але це експеримент, який може вибухнути міжнародний ринок», - переконаний Сергій Шефір. Перші 20 епізодів анімаційного скетчкому вийдуть в ефірі каналу «1+1» уже цього року.

 

Сергій Шефір розповів про ще кілька комедійних та анімаційних серіалів, які готує студія. Зокрема, знімається пілот ситкому про ресторанного критика «Ви всі мене бісите». На стадії предпродакшну перебуває 12-серійний комедійний серіал «Пацики» про провінціалів, які підкорюють столицю. «А-ля "Бригада", але комедійна, а не кримінальна. Про талановиту молодь і дружбу», - розповів пан Шефір. Триває монтаж 12-серійного скетчкому «Шерлох» - пародії на британський серіал «Шерлок» виробництва BBC. «Думаю, вийде в ефір цього року. У якому вигляді - самостійно чи як рубрика в якійсь програмі - поки не знаю», - сказав пан Шефір.

 

Також студія «Квартал-95» починає зйомки другого сезону комедійного серіалу «Між нами, дівчатами», перший 20-серійний сезон якого вийшов навесні цього року на «1+1». «А далі, дивись, подумаємо про "Сватів-7"», - додав пан Шефір. Є в розробці у студії й ситком про телебачення, вже запланований у графіку зйомок. А крім того створюється анімаційна «Кухня» - мультяшна версія однойменного російського ситкому. На конференції «Кінобізнес» у рамках Kiev Media Week керівник анімаційного підрозділу 95 Animation Studio Дмитро Малков анонсував, що перший сезон буде готовий у квітні 2016 року та вийде в ефір на «1+1» в Україні та СТС у Росії. Кожен епізод має тривалість 24 хвилини.

 

«І все це справжнє українське кіно. Як і наш повний, уже відзнятий метр "8 кращих побачень"», - резюмував продюсер.

 

Сергій Шефір розповів і про бюджети нових проектів. За його словами, хвилина анімації наразі коштує до $ 2 тис., але студія має на меті зменшити ціну до $ 1 тис. Комедійний серіал «Родичі» коштує $ 50-60 тис. за епізод. «Ми вважаємо, що реально можна на цьому заробляти. Але в такому бюджеті добре знімати 90 серій, а вісім серій - складніше», - зауважив продюсер. Остаточний бюджет «Слуги народу» поки що не підраховано, оскільки серіал знімається в дорогих декораціях. «Дочекаємося зйомок другого сезону - і тоді озвучимо бюджет», - пообіцяв пан Шефір.

 

Спільні проблеми серіальних виробників

 

Відповідаючи на запитання журналістів, продюсери окреслили кілька актуальних проблем індустрії телевиробництва:

 

1. Нестача сценаристів і брак якісних сценаріїв. «За 10 років роботи в телевиробництві я знайшов трьох-чотирьох сценаристів, щодо яких я впевнений у результатах регулярної роботи», - розповів Віктор Мирський. «Це найбільша проблема. На "Мавку" ми не знайшли в Україні сценаристів і працюємо з пітерськими хлопцями, які мають досвід роботи в анімації», - додала Ірина Костюк.

 

2. Нестача українських кіно- і телеакторів, через що в серіалах фігурують одні й ті самі обличчя. Практично в кожному з показаних на скринінгу проектів знімається Станіслав Боклан, у декількох - Олександр Кобзар і так далі. Film.ua та Pro TV навіть «побилися» за одного актора. «У Києві є близько 100 артистів, яких активно знімають, з них для ролей першого плану підходять 25», - окреслив проблему Володимир Іссат.

 

3. Нестача комедійних режисерів. «Режисер, який знімає комедію, - це рідкість не лише в Україні, а й у світі», - зауважив Сергій Шефір.

 

4. Нестача бюджету й необхідність дотацій. Нині виробництво дотують акціонери телеканалів, які купують продукт українських продакшнів, а в перспективі виробники очікують на інвестиції та пільги з боку держави. Також вони очікують, що для них знову відкриється російський ринок збуту. «Раніше основним ринком збуту була Росія, яка давала 70-80% повернення в бюджет виробництва. Всі сподіваються, що це відновиться і картини, можливі для показу в Росії, будуть туди продані», - сказав Сергій Шефір.

 

Фото надані Media Resources Management

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY