detector.media
12.09.2015 19:44
Серіал про українську міліцію «Володимирська, 15» коштує $50 тис. за епізод (ВІДЕО)
Серіал про українську міліцію «Володимирська, 15» коштує $50 тис. за епізод (ВІДЕО)

Бюджет серіалу про українську міліцію «Володимирська, 15», який знімає кінокомпанія Film.ua на замовлення телеканалу ICTV, становить $ 50 тис. за епізод. Таку суму озвучили продюсери проекту під час скринінгу нових серіалів від учасників ініціативної групи «#Кінокраїна», що відбувся 11 вересня в рамках медіафоруму Kiev Media Week.

 

«Бюджет "Володимирської, 15" - у п'ять разів дорожче мінімального та в 10 разів менше максимального бюджету Film.ua», - сказав провідний продюсер серіального напрямку Film.ua Group Володимир Іссат. Перед тим генеральний продюсер Film.ua Group Віктор Мирський повідомив, що найдорожчий серіал Film.ua «Нюхач-2» коштував $ 500 тис. за серію, а найдешевшими є проекти в жанрі scripted reality (ігрові реаліті), які коштують близько $ 10 тис. за епізод. У середньому, за його оцінкою, серіали коштують $ 20-30 тис. за епізод, праймові серіали - $ 100 тис. і більше за серію.

 

Володимир Іссат розповів, що серіал «Володимирська, 15» спершу планували знімати для каналу «Україна»: «Ми хотіли зробити міліцейський серіал у жанрі комедії, але зрозуміли, що ніша комедії зайнята, й вирішили повернутися до кримінальної драми і детективу. Планували давно - ще минулої весни, щоб стартувати в осінньому ефірі на каналі "Україна". Але з ними не зійшлося, на жаль. На щастя, зійшлося з ICTV, який виділив кошти».

 

Перший сезон «Володимирської, 15» складатиметься із 16 серій, з яких знято вже вісім, а нині тривають зйомки решти восьми. Серіал також матиме й другий сезон із 16 серій.

 

«Це суто український, виключно київський продукт (щоправда, серіал - російськомовний. - ТК). Головним героєм серіалу є місто Київ. У нас знімається виключно українські актори. Ми довго чекали Сергія Стрельникова. Поки що не збираємося його "вбивати", бо він улюбленець жінок, а ми хочемо залучити передусім жіночу аудиторію, бо чоловіча вже з нами», - розповів пан Іссат. Нагадаємо, що в головних ролях знімаються Сергій Стрельников, Яків Кучеревський, Вікторія Литвиненко, Ярослав Кучеренко і Віктор Сарайкін. Над проектом працюють дві режисерські групи на чолі з Валерієм Рожком та Олегом Туранським.

 

Офіс головних героїв - оперативної групи міліції - створено в студійному павільйоні. Іншими локаціями є кілька київських квартир і вулиці міста. «Всі кіношники знають, що в Києві є 10-15 квартир, де й відбуваються зйомки всіх серіалів (це сходові клітини, ліфти, квартири). Це будівлі 50-60-х років - великі квартири, зручні для зйомок», - описав локації продюсер проекту.

 

Як сказано в титрах до проекту, серіал створюється за сприяння ГУ МВС України в місті Києві. Володимир Іссат каже, що в цих словах немає іронії. «Ми знімаємо при тісній співпраці з МВС, - розповів він. - Є доручення міністра Арсена Авакова, який зобов'язав усі служби надавати нам сприяння. Втім, я не можу сказати, що сприяння надається в повній мірі, як нам того хотілося б, тому що час неспокійний. Наприклад, коли ми просимо надати додаткові машини супроводу, спецмашини чи форму, то якщо в місті все спокійно - нам дають, якщо в місті неспокійно - просять обійтися власними силами. Ми тісно працюємо з директором департаменту комунікацій МВС Артемом Шевченком, з помічницею Еки Згуладзе, яка надає сприяння».

 

Серіал «Володимирська, 15» має вийти в ефір каналу ICTV цієї осені.

 

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY