detector.media
10.09.2015 17:05
На кінофестивалі «Молодість» відбудеться українська прем’єра нової стрічки Сергія Лозниці
На кінофестивалі  «Молодість» відбудеться українська прем’єра нової стрічки Сергія Лозниці

У програмі 45-му міжнародному кінофестивалі «Молодість» буде представлена стрічка Сергія Лозниці «Подія». Про це повідомили організатори кінофоруму під час прес-конференції 10 вересня.

 

Стрічка кінорежисера стане спеціальною подією кінофестивалю.

 

«Подія» - документальний фільм, знятий в копродукції Нідерландів та Бельгії. Ідеться в ньому про драматичні події серпня 1991 року в Санкт-Петербурзі, коли на Палацову площу міста вийшли тисячі людей на підтримку демократичних сил.

 

«Сергій Лозниця фокусується на подіях, що ознаменували народження "російської демократії". Що насправді сталося в Росії в серпні 1991? Що було рушійною силою, яка вивела людей на Палацову площу? Що насправді ми бачимо: колапс режиму чи його "творче переосмислення"? Хто ці люди, які дивляться в камеру: переможці чи жертви?», - анонсують в оргкомітеті «Молодості».

 

Як писала «Детектор медіа», картина «Подія» була представлена у позаконкурсній програмі Венеційського фестивалю. Під час кінофоруму Сергій Лозниця закликав керівництво кінофестивалю та громадськість вимагати звільнення свого колеги Олега Сенцова з російської в'язниці. 

 

Оксана Богуславська для «Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY