detector.media
10.09.2015 16:48
В Одесі СБУ затримувала позаштатного журналіста видання «Таймер»
В Одесі СБУ затримувала позаштатного журналіста видання «Таймер»

10 вересня в Одесі співробітники СБУ затримали позаштатного журналіста інтернет-видання «Таймер» Костянтина Матяшова. Про це повідомляє Інститут масової інформації (ІМІ) з посиланням на головного редактора видання Юрія Ткачова.

 

Журналіста затримали вранці в районі Чорноморської виправної колонії №7, де було знайдено вибухівку, і куди пан Матяшов поїхав за завданням редакції.

 

Журналіста було доставлено до управління СБУ в Одеській області та допітано, як свідка. Біля СБУ його чекав адвокат. Після бесіди його відпустили.

 

Як пояснили в СБУ, журналіст проявляв надмірну цікавість до події.

 

Виданні «Таймер» відоме своїми антиукраїнськими публікаціями.

 

Нагадаємо, 14 травня у квартирі головреда «Таймера» Юрія Ткачова відбувся обшук. Пізніше повідомлялося, що працівники Служби безпеки України провели слідчі дії у помешканнях ще двох журналістів видання «Таймер», на допит СБУ викликала також колишнього співробітника ресурсу.

 

Згодом тодішній радник голови Служби безпеки України Маркіян Лубківський повідомив, що медійників було допитано як свідків у рамках розслідування за фактом розповсюдження матеріалів із закликами про вчинення злочинів проти національної безпеки України.

 

За інформацією Одеського кризового медіацентру, видання «Таймер» належить екс-депутату Верховної Ради, голові проросійської  партії «Родіна» Ігорю Маркову, якого нещодавно було затримано в Італії за звинуваченням, висунутим в Україні. Медіацентр називав «Таймер» одним з ключових рупорів сепаратіcтскіх настроїв в Одеському регіоні.

 

«Детектор медіа»

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY