detector.media
10.09.2015 16:40
На Івано-Франківщині учасник ДТП побив журналіста «Дорожнього контролю»
На Івано-Франківщині учасник ДТП побив журналіста «Дорожнього контролю»

В ніч на 29 серпня після ДТП у Косівському районі Івано-Франківщини учасник пригоди напав на активіста, журналіста видання «Дорожній контроль» Віталія Мацьоцького. Про це повідомляє місцеве видання «Галка».  

 

Обставини ДТП наразі невстановлені, виданння «Галка» пише, що водій іномарки в'їхав у причіп вантажного автомобіля. На місце події прибув активіст і журналіст видання «Дорожній контроль» Віталій Мацьоцький, який почав знімати подію на камеру.  

 

«Його присутність чомусь не сподобалася власникам фури. Один з чоловіків кілька разів вдарив журналіста в голову», - пише «Галка».

 

Після того, як на місце прибула міліція,  власник фури напав і на одного з правоохоронців.

 

Журналіст заявляє, що отримав струс мозку та надрив сухожилля ключиці.

 

Як повідомив Віталій Мацьоцький Інституту масової інформації (ІМІ), коли він опинився в лікарні, з ним зв'язались співробітники міліції і запропонували дати пояснення. В поясненнях він написав, що виконував журналістський обов'язок і вбачає в діях власника фури порушення 171 статті Кримінального кодексу України (перешкоджання законній професійній діяльності журналіста). За його словами, в міліції кримінальне провадження за цією статтею відкрито не було. Тому Віталій Мацьоцький написав заяву до прокуратури Косівського району. Для надання пояснень його поки не викликали.

 

 

Нагадаємо, 8 червня минулого року в Івано-Франківську стався інцидент із перешкоджання професійній діяльності місцевої журналістки Наталії Джулай. Увечері цього дня невідомі у цивільному одязі виштовхали журналістку під час зйомки з приміщення «Лото Клубу» та погрожували фізичною розправою

 

11 червня слідче відділення УМВС України в Івано-Франківській області розпочало досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом перешкоджання журналістській діяльності кореспонденту інтернет-видання «Репортер». 18 липня Наталії Джулай стало відомо, що слідчий відділ Івано-Франківського МВ УМВС ще 27 червня закрив кримінальне провадження за фактом перешкоджання її законній професійній журналістській діяльності.

 

У вересні 2014 року прокуратура скасувала незаконне закриття справи.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY