detector.media
10.09.2015 12:37
Виробник поролону виграв суд у запорізької комунальної газети «Запорізька Січ»
Виробник поролону виграв суд у запорізької комунальної газети «Запорізька Січ»

У Запоріжжі ТОВ «Інтерфом» в судовому порядку зобов'язало комунальне підприємство «Редакція газети Запорозька Січ» спростувати опубліковану інформацію про надлишок крейди в продукції фірми. Відповідне рішення Господарський суд Запорізької області прийняв 31 серпня, повідомляє видання «Наші гроші - Запоріжжя».

 

Згідно матеріалів справи, в червні на сайті газети «Запорізька Січ» було розміщено матеріал «Як самому визначити якість поролону?». В ньому, зокрема вказувалося: «На публічному каналі в YouTube молдавською компанією Bilargo Prim SRL розміщений відеоролик "Крейда в поролоні ", де проводиться порівняльний аналіз поролону цієї компанії, а також поролону виробництва української компанії "Інтерфом". За результатами цього дослідження, в поролоні компанії "Інтерфом" виявлена крейда в кількості 10% від його маси». Окрім цього зазначалося, що в якості наповнювача крейду використовують нечистоплотні компанії.

 

На письмові вимоги спростувати цю інформацію газета «Запорізька Січ» відповіла відмовою. Після цього виробник поролону - компанія «Інтерфом» подала судовий позов.

 

Під час розгляду справи суд послався на дійсні до 2019 року висновки державної санітарно-епідеміологічної експертизи, якими підтверджено відповідність поролону виробництва «Інтерфому»  медичним критеріям безпеки. Також компанія надала виробничу  довідку за підписом директора з виробництва та головного технолога фірми, в якій визнавалося використання крейди, але у відсотковій кількості не більше 2,75% від маси, яка «поліпшує фізико-хімічні властивості поролону» і що це відповідає технічним умовам.

 

Водночас, компанія  «Інтерфом» надала суду лист однієї з меблевих фабрик, яка вимагала роз'яснень від фірми на основі опублікованого матеріалу в газеті «Запорізька Січ».

 

Оскільки видання «Запорізька Січ» не проводило власного тестування щодо відповідності продукції компанії державним стандартам, не перевіряло інформацію компанії Bilargo Prim SRL з відеоролика «Крейда в поролоні», суд визнав розміщену інформацію недостовірною. Окрім цього суд зазначив, що газета використала дані ролика молдавської компанії Bilargo Prim SRL - тобто виробника аналогічної продукції, який рекламує свою продукцію. До того ж, як визначив суд, в тексті опублікована рекламна інформація, що Bilargo Prim SRL є єдиним виробником поролону в Молдові з 1997 року, тощо.

 

Таким чином, протягом трьох робочих днів з дати вступу в дію рішення суду комунальна газета «Запорізька Січ» має опублікувати на сайті повідомлення зі спростуванням раніше опублікованої інформації. Матеріальних вимог фірма до комунального підприємства не заявляла.

 

Нагадаємо, 7 квітня мер Запоріжжя Олександр Сін представив нового керівника комунального підприємства «Преса» - 26-річного Артура Гарсляна.  Згідно з резюме на одному із сайтів, до цього молодий чоловік працював у ресторанному бізнесі, був адміністратором s керівником закладів харчування. Попереднім директором КП «Преса» була депутат міської ради Ольга Шевцова. Контракт з нею закінчився 1 квітня.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY