detector.media
09.09.2015 15:04
В українському кінопрокаті пройде «Тиждень Олександра Довженка»
В українському кінопрокаті пройде «Тиждень Олександра Довженка»

В українському кінопрокаті відбудуться спецпокази у рамках «Тижня Олександра Довженка». Про це повідомляє  продюсерський центр «Інсайт медіа».

 

З 10 вересня у кінотеатрах буде показано короткометражну біографічну стрічку «Олександр Довженко. Одеський світанок» виробництва «Інсайт медіа» та картину самого Олександра Довженка «Арсенал» (1929).

 

Покази присвячені 121-й річниці з дня народження видатного кінорежисера. Пройдуть вони у Харкові (кінотеатри «8 ½» та «ім. Довженка», Житомирі («ім. Івана Франка»), Чернівцях  («Чернівці»), Львові («Кінопалац  ім.Довженка»), Луцьку («Адреналін»), Чернігові («ім. Щорса»), Івано-Франківську («Люм'єр»), Запоріжжі («Довженко») та Києві («Оскар») та інших.

 

«Річниця з дня народження основоположника традицій українського кінематографу та, власне, День українського кіно, який цього року припадає на 12 вересня, - нагода відкрити глядачеві незнайомого Довженка, вільного від радянського трактування його як "співця революційної романтики та найкомуністичнішого режисера"», - коментують в «Інсайт медіа». 

 

Нагадаємо, роль молодого Олександра Довженка в «Одеському світанку» зіграв відомий український музикант і актор Сергій Бабкін. Стрічка охоплює початок творчої біографії кіномитця  у середині 1920-х років на Одеській кіностудії.

 

«Арсенал» - третій повнометражний фільм Олександра Довженка. Це революційна кінопоема, в основі сюжету якої лежить робітниче повстання на київському заводі «Арсенал» проти Центральної Ради та військ УНР в січні 1918 року.  Сам Довженко був учасником тих подій на боці армії УНР.  Кінознавці називають «Арсенал» одним з найкращих зразків експресіонізму в українському кіно. Фільм багатий на кінематографічні знахідки: втручання автора у події, провокація глядача, психологічні паузи тощо. «Арсенал» встиг потрапити у закордонний прокат і здобув, зокрема, схвальні відгуки у США.

 

Як писала «Детектор медіа», урочиста церемонія початку прокату відбудеться у День українського кіно у п'ятницю, 11 вересня, о 12.00 на Одеський кіностудії.

 

«Детектор медіа»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY