detector.media
09.09.2015 14:39
Григорій Шверк подав заяву про звільнення з Нацради, Владислав Севрюков – поки ні
Григорій Шверк подав заяву про звільнення з Нацради, Владислав Севрюков – поки ні

Заступник голови Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Григорій Шверк, обраний народним депутатом, подав Президенту України заяву про дострокове складення своїх повноважень. Сьогодні, 9 вересня, його заяву зареєстровано в Адміністрації Президента України. Про це пан Шверк повідомив у коментарі «Детектор медіа».

 

Інший обраний народним депутатом член Нацради - Владислав Севрюков - повідомив «Детектор медіа», що поки такої заяви не подавав.

 

Обидва члени Нацради зможуть скласти присягу народних депутатів тільки після звільнення зі своїх посад.

 

І Григорій Шверк, і Владислав Севрюков були призначені членами Нацради за квотою Президента України (як відомо, чотирьох членів регуляторного органу призначає Президент, а чотирьох - обирає Верховна Рада).

 

Члени Нацради, з якими спілкувалася «Детектор медіа», очікують, що можливі укази про звільнення Григорія Шверка та Владислава Севрюкова будуть підписані Президентом України одночасно з указами про призначення нових членів Нацради. Імовірно, що одного з претендентів на членство в Нацраді Президенту України запропонує глава Адміністрації Президента Борис Ложкін, а іншого - міністр інформаційної політики Юрій Стець.

 

Крім цих двох невдовзі вакантних посад, у Нацраді вже більше року відкрита вакансія четвертого члена Нацради за квотою Президента. Петро Порошенко досі нікого не призначив на це місце.

 

Нагадаємо, що 5 вересня Центральна виборча комісія визнала обраними народними депутатами двох членів Національної ради з питань телебачення і радіомовлення - Григорія Шверка та Владислава Севрюкова. Ці особи посідали 72-й і 73-й рядок у списку політичної сили «Блок Петра Порошенка» і пройшли до парламенту після складення 2 вересня депутатських повноважень Михайла Гвоздьова і Романа Насірова.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY