detector.media
08.09.2015 16:18
В Ужгороді невідомий напав на знімальну групу мукачівської ТРК і пошкодив камеру
В Ужгороді невідомий напав на знімальну групу мукачівської ТРК і пошкодив камеру

7 вересня, близько 22.00, коли журналісти мукачівської ТРК «М-Студіо» виконували редакційне завдання біля магазину «Корзо» в Ужгороді (Закарпаття), на них напав невідомий.  Про це йдеться у повідомленні на сайті прокуратури Закарпатської області.

 

Прокуратурою встановлено, що до журналістів підійшов невідомий, який вдарив по камері оператора, що здійснював відеозапис, і пошкодив її.

 

8 вересня СВ Ужгородського МВ УМВС України в Закарпатській області розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 171 КК України (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів).

 

Наразі у вказаному кримінальному провадженні триває  досудове розслідування, хід якого перебуває на контролі в прокуратури Закарпатської області.

 

Нагадаємо, 11 червня в Ужгороді невідомий чоловік напав на оператора закарпатського телеканалу «М-Студіо» Євгена Суханова та намагався пошкодити штатив і камеру.  Канал знімав сюжет про конфлікт щодо права власності на приміщення магазину у центрі міста на вулиці Корзо. Журналісти підійшли до магазину і знімали його з вулиці. Невдовзі з приміщення магазину вийшов невідомий чоловік і почав наказувати журналістам припинити зйомку. На це телевізійники відповіли, що вони працюють на вулиці, і наголосили, що мають право на зйомку згідно із законодавством України. Невдовзі з магазину вибіг інший чоловік, який напав на оператора. Журналісти «М-Студіо» викликали на місце подію міліцію. Правоохоронці почали перевірку за фактом перешкоджання журналістам телеканалу «М-студіо» в Ужгороді.

 

Прокурор Закарпатської області Володимир Янко взяв на особистий контроль питання порушення прав журналістів в місті Ужгороді (Закарпаття) після нападу на співробітників телеканалу «М-Студіо».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY