detector.media
10.09.2015 18:11
«Квартал-95» веде переговори з Польщею про спільну адаптацію серіалу «Міст»
«Квартал-95» веде переговори з Польщею про спільну адаптацію серіалу «Міст»

Студія «Квартал-95» веде переговори про адаптацію популярного шведсько-данського серіалу «Міст» у копродукції з Польщею. Про це повідомив співзасновник і шеф-редактор студії Борис Шефір під час міжнародної конференції Kiev CoProduction Meetings, що відбулася 8 вересня в рамках медіафоруму Kiev Media Week.

 

«Зараз ми дуже хочемо зробити проект у копродукції з Польщею - "Міст". Вже маємо попередні домовленості. Подібна співпраця та вихід на міжнародний ринок - один з основних напрямків нашого розвитку поряд із запуском нових теле- та кінопроектів», - розповів пан Шефір.

 

За його словами, cтудії «Квартал-95» необхідні нові партнери закордоном замість Росії. «Копродукція - не просто наші плани, а необхідність, оскільки ми втратили велику частину своєї аудиторії - росіян. Тому змушені шукати нові ринки і виходити на міжнародний зі своїми ідеями. На нашому ринку ми лідируємо, сподіваємося, наші комедії сподобаються і в інших країнах», - сказав він.

 

Пан Шефір нагадав про те, що комедійний серіал cтудії «Квартал-95» «Свати» був номінований разом із всесвітньовідомими проектами на фестивалі в Монте-Карло.

 

«Міст» (Bron / Broen) - це детективний телесеріал, знятий спільно данської корпорацією DR1 і шведським телебаченням SVT. Його прем'єра відбулася восени 2011 року. Вже знято 3 сезони проекту.

 

За сюжетом оригінальної версії серіалу, на Ересуннському мосту (з'єднує Копенгаген і Мальме) раптово вимикається освітлення, після чого виявляють труп жінки, що лежить рівно на кордоні між Данією і Швецією. Шведська і данська поліція спільно розслідують вбивство, але в ході розслідування з'ясовується, що вбивство скоєно не одне - злочини почалися більше роки тому і тривають досі. Невідомий терорист зв'язується з журналістом і передає через нього натяки на злочини, що готуються.

 

Серіал став настільки популярним, що власні адаптації зняли Британія та США.

 

Нагадаємо, що генеральний продюсер Film.ua Віктор Мірський на прес-конференції Kiev Media Week заявив про плани своєї компанії продовжити співпрацю з російським ринком. За його словами, протягом найближчих п'яти років копродукція не з Росією для українських продакшнів буде можливою лише у вигляді разових проектів.

 

Очільник телегрупи StarLightMedia Володимир Бородянський на цій же прес-конференції теж спрогнозував, що телесеріали й далі вироблятимуться на два ринки - український та російський.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY