detector.media
05.09.2015 18:45
Гран-прі фестивалю Linoleum отримала стрічка «Ми не можемо жити без космосу»
Гран-прі фестивалю Linoleum отримала стрічка «Ми не можемо жити без космосу»

Х Міжнародний фестиваль анімації Linoleum роздав нагороди. Гран-прі фесту і 4 тисячі доларів отримав фільм виробництва російської студії «Мельница» «Ми не можемо жити без космосу». Перемогу серед українських мультиплікаторів здобув Сергій Мельниченко і студія «Червоний собака» з роботою «Дівчинка з риб'ячим хвостом». Грошова винагорода у цій категорії склала одну тисячу доларів.

 

Також студія «Червоний собака» отримала спеціальну нагороду від благодійного фонду засновника фестивалю Михайла Царьова для підтримки дитячої української анімації у розмірі 5 тисяч гривень. Вручаючи цей приз, пан Царьов зазначив, що наразі в Україні, на жаль, виробляється мало мультиків для дітей і буде прикро якщо сьогоднішні діти, коли самі стануть батьками, не зможуть пригадати, які українські мультики дивилися у дитинстві. Також спеціальну відзнаку журі отримав анімаційний фільм «Джи - нестандартна смерть» молдовського режисера Дмитра Волошина.

 

Крім того, журі Linoleum відзначило такі анімаційні роботи: «Прозора людина», «Корівка», «То вгору, то вниз» «Сови ніжні», «Коко-коlа завжди».

 

Загалом у конкурсну програму потрапило 50 фільмів, які обрали з понад 120, надіслані аніматорами з 30 країн. Журі фестивалю очолив Давид Черкаський.

 

Нагадаємо, Х Міжнародний фестиваль актуальної анімації та медіамистецтва Linoleum  триватиме у Києві на АртПричалі, вул. Набережно-Хрещатицька, причал №2, до 6 вересня.  

 

Олеся Анастасьєва для «Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY