detector.media
03.09.2015 13:16
Нацрада промоніторить «Волю-кабель» щодо ретрансляції неадаптованого російського каналу «Мульт»
Нацрада промоніторить «Волю-кабель» щодо ретрансляції неадаптованого російського каналу «Мульт»

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення проведе моніторинг провайдера програмної послуги «Воля-кабель» щодо наявності в його мережах неадаптованих каналів. Відповідне протокольне доручення апарату дали члени Нацради на засіданні 3 вересня за пропозицією члена Нацради Олега Черниша.

 

Олег Черниш є абонентом компанії «Воля». За його словами, в мережі компанії ретранслюється російський дитячий канал «Мульт», в ефірі якого пан Черниш почув такі твердження: «Наша родина - Россия», «Наш герб - двуглавый орел», «Наша столица - Москва». Крім того, зауважив пан Черниш, в ефірі каналу «Мульт» транслюється мультфільм «Фіксики», правами на який на території України володіє телеканал «Плюсплюс».

 

В апараті Нацради зауважили, що телеканал «Мульт» не входить до так званого «списку адаптованих каналів» - Переліку іноземних програм, зміст яких відповідає Європейській конвенції про транскордонне телебачення та українському законодавству.

 

За пропозицією Олега Черниша Нацрада промоніторить компанію «Воля» щодо ретрансляції неадаптованих каналів.

 

Нагадаємо, з 5 серпня відповідно до ухвалених до законодавства змін Нацрада знову почала використовувати у своїй діяльності так званий «список адаптованих каналів». До Переліку іноземних програм, зміст яких відповідає вимогам Європейської конвенції про транскордонне телебачення і законодавства України наразі входять 185 каналів.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY