detector.media
03.09.2015 12:56
Нацрада звернеться до Держспоживінспекції щодо порушень закону про рекламу на «Еспресо TV»
Нацрада звернеться до Держспоживінспекції щодо порушень закону про рекламу на «Еспресо TV»

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення звернеться до Державної інспекції з питань захисту справ споживачів щодо зафіксованих під час планової перевірки ТОВ «Новини-ТВ» (супутниковий телеканал «Еспресо TV») порушень закону «Про рекламу». Відповідне рішення Нацрада ухвалила 3 вересня, взявши до відома наявність порушень і зобов'язавши мовника усунути їх протягом місяця.

 

Під час перевірки за результатами моніторингу ефіру за 14 серпня представник Нацради зафіксувала 14 випадків виходу неідентифікованої реклами мобільного додатка WOG у програмі «Погода», що є порушенням частини 2 статті 9 закону «Про рекламу», про що було складено п'ять протоколів про порушення законодавства про рекламу.

 

Втім, протоколи не було підписано уповноваженим представником ТОВ «Новини-ТВ». На переконання представника Нацради, не підписавши протоколи уповноваженою особою, компанія перешкоджала Національній раді у здійсненні нею контролюючих на наглядових повноважень. Тому проект рішення Нацради передбачав оголосити за це компанії попередження.

 

Вислухавши на засіданні пояснення представника Нацради і представника ТОВ «Новини-ТВ», члени Нацради вирішили, що йдеться про «непорозуміння» та вирішили не оголошувати компанії попередження.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY