detector.media
31.08.2015 16:20
У сутичках під Верховною Радою поранено французького журналіста (ДОПОВНЕНО)
У сутичках під Верховною Радою поранено французького журналіста (ДОПОВНЕНО)

Сьогодні, 31 серпня, у сутичках під Верховною Радою поранено журналіста французького видання Finance. Про це повідомляє УНІАН з посиланням на народного депутата України Олексія Гончаренка.

 

«Каменем поранений в голову французький журналіст з видання Finance. Надавши йому першу допомогу, ми передали його в швидку. 17-а київська лікарня переповнена», -написав він на своїй сторінці в Facebook.

 

Імені постраждалого журналіста Олексій Гончаренко не назвав. «Детектор медіа» з'ясувала, що йдеться про Антуана Делоне - французького фотографа-фрілансера, який нині висвітлює події в Україні. У своєму Twitter пан Делоне повідомив, що йому в обличчя влучив камінь. «Спізнився на київський протест і отримав каменем в обличчя через 10 хвилин. Люди зробили більше фотографій мене, ніж я - кадрів з протестів», - написав він.

 

Травмований Антуан Делоне

 

Колега Антуана Делоне Поль Ґоґо у Twitter підтвердив, що йдеться про Антуана Делоне на фотографіях пораненого, поширених у соцмережах і ЗМІ. Він також написав: «Бруківка летіла над нами, коли мій колега був поранений».

 

Нагадаємо, 31 серпня, під час протистояння між мітингувальниками та правоохоронцям під стінами Верховної Ради у натовп було кинуто вибуховий пристрій. В результаті вибуху було поранено десятки людей - у тому числі оператора ТСН («1+1») Дмитра Большакова, який вів зйомку з місця подій. Оператор отримав осколкове поранення в ногу. Йому надана медична допомога.

 

У сутичках під Верховною Радою постраждала також знімальна група 5-го каналу. Як повідомили в редакції, попри поранення журналіст Максим Волобоєв та оператор Микола Лебедєв продовжують роботу біля парламенту.

 

«Українська правда» повідомляє, що протестувальники під Верховною Радою використали вибухові пакети і бойову гранату, поранено кілька десятків міліціонерів. За словами радника глави МВС Антона Геращенка, У військовослужбовців, які охороняють Верховної Ради, кинули бойову гранату. За словами очевидців серед постраждалих також є журналісти. Постраждалих забирають до лікарні на машинах поліції та «швидких».

 

Як пишуть fakty.ictv.ua, постраждалі правоохоронці мають поранення ніг, рук, очей, травми голови. Одному з міліціонерів, ймовірно, під час вибуху, відірвало ногу на колінну чашечку. Постраждалі лежать біля одного з входів в парламент з боку вулиці Грушевського, звідки їх забирають швидкі.

 

Як пізніше повідомили в прес-службі Нацгвардії, було поранено близько 50 військовослужбовців Національної гвардії України, які проходять службу у військових частинах Київського гарнізону, четверо з них у важкому стані.

 

ТСН повідомляє, що  правоохоронці затримали зловмисника, який кинув бойову гранату у бік силовиків під будівлею Верховної Ради у Києві.

 

 «Детектор медіа»

Фото - Наталії Нагорної, ТСН

Фото пораненого журналіста - Facebook Олексія Гончаренка

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY