detector.media
31.08.2015 12:48
Михайло Котов залишає «Forbes Украина» – джерела
Михайло Котов залишає «Forbes Украина» – джерела

Головний редактор журналу «Forbes Украина» Михайло Котов залишає видання, яке видається холдингом UMH Group, що належить розшукуваному олігарху Сергію Курченку. Про це пише «Сегодня.ua», цю ж інформацію «Детектор медіа» повідомили власні джерела.

 

За даними джерел, Михайло Котов минулого тижня попрощався з редакцією. Як повідомляє «Сегодня.ua», він працюватиме в журналі до 4 вересня.

 

«Детектор медіа» звернулася по коментар до Михайла Котова у Facebook, але поки що не отримала його відповіді.

 

Також понад місяць тому «Forbes Украина» залишила Катерина Глазкова, яка працювала заступником головного редактора.

 

Нового керівника редакції не представляли, але співробітники видання припускають, що ним може стати редактор сайту Forbes Євген Шпитко.

 

Російський журналіст, колишній головний редактор інтернет-видання «Газета.ru» та екс-виконавчий директор РІА «Новости» Михайло Котов працює головним редактором «Forbes Украина» з липня 2013 року. На цій посаді він замінив Володимира Федоріна, який вирішив залишити український Forbes після оголошення про продаж UMH group Сергію Курченку.

 

За даними «Детектор медіа», 3 вересня холдинг UMH Group зробить якесь офіційне повідомлення щодо «Forbes Украина».

 

Нагадаємо, на початку серпня американська компанія Forbes Media заборонила медіа холдингу UMH Group використовувати бренд Forbes та домен forbes.ua оскільки американський уряд включив власника UMH Group Сергія Курченка до переліку осіб, проти яких застосовуються санкції.

 

7 серпня припинив працювати сайт української версії журналу Forbes forbes.ua: він узагалі недоступний для користувачів. Натомість матеріали видання тепер розміщуються за адресою forbes.net.ua. При цьому переадресації зі старого сайту на новий не відбувається.

 

UMH Group розглядає дії Forbes Media як спробу штучно створити підстави для припинення ліцензійного договору. На думку холдингу, включення пана Курченка до переліку осіб, на яких поширюються санкції США від 30 липня 2015 року, не впливає на права УМХ продовжувати видавати журнал і користуватися торговою маркою Forbes.

 

Тим часом, як стало відомо «Детектор медіа» з власних джерел, наразі тривають переговори щодо подальшої долі іншого активу UMH Group, який видається за американською ліцензією, - глянцевого журналу Vogue.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY