detector.media
31.08.2015 10:01
3 вересня в Києві стартує фестиваль анімації та медіамистецтва «Лінолеум-2015»
3 вересня в Києві стартує фестиваль анімації та медіамистецтва «Лінолеум-2015»

3-6 вересня у Києві відбудеться Х Міжнародний фестиваль актуальної анімації та медіамистецтва «Лінолеум: Хмарина пилу». (АртПричал, вул. Набережно-Хрещатицька, причал №2). Про це повідомляють організатори фестивалю цього року - Michael Tsarev Art Projects (Німеччина) і Film.ua Group (Україна).

 

Заявлена ​​тема фестивалю цього року - хмарина пилу. «Обрана тема не випадкова, адже 2015 став переломним для України. Після глобальних змін в країні в повітря наче піднялася хмарина пилу, яка заважає побачити речі в їх дійсному світлі. Що відбудеться далі - невідомо. Хмарину може або понести вітром, або вона осяде», - анонсують організатори.

 

Мета фестивалю - залучити талановитих художників, ілюстраторів, дизайнерів; представити художню анімацію як різновид сучасного мистецтва, де за допомогою нових технологій можна піднімати актуальні теми; відродити анімаційну індустрію; привернути увагу світової анімації та медіаарту до України, об'єднати і представити найкраще з анімації та медіа-мистецтві в просторі фестивалю.

 

У 2015 році експертний відбір робіт конкурсної програми фестивалю проводився до 31 липня. Надійшло більше 120 заявок з 30 країн світу. До конкурсної програми фестивалю увійшло 50 робіт, вісім з яких - з України. Загальний призовий фонд - 5000 доларів.

 

Голова журі фестивалю : український художник-мультиплікатор, режисер, сценарист Давид Черкаський. Міжнародний склад журі: Вілфред Агрікола де Колон (Німеччина) - директор & куратор artvideo Koeln international; Мотомічі Накамура (Японія) - цифровий художник-аніматор, спеціальний гість фестивалю;  Роман Балаян - метр українського кіно, режисер, сценарист, продюсер;  Влад Троїцький - один з лідерів вітчизняного артпроцесу;  Олександр Соловйов - один з кураторів сучасного мистецтва в Україні;  Лілія Млинарич - організатор фестивалю Koktebel Jazz Festival;  Єгор Олесов - продюсер і CEO студії «Анімаград»;  Володимир Ликов - засновник і керівник донецької анімаційної студії «Тунгуру», сценарист; Михайло Царьов - засновник та ідеолог фестивалю актуальною анімації Linoleum, президент Клубу колекціонерів сучасного мистецтва, колекціонер анімації.

 

3 вересня у рамках фестивалю об 11.00 за підтримки ініціативної групи «#KiноКраїна» відбудеться професійна зустріч за круглим столом, мета якої - назвати головні проблеми анімаційного ринку України та окреслити перспективи його розвитку.

 

Спікери, які поділяться особистим досвідом і поглядом на стан та перспективи індустрії: Дмитро Малков (керівник 95 Animation Studio), Андрій Пушков (технічний продюсер 95 Animation Studio), Олена Голубєва (керівник науково-виробничої студії «Червоний собака»), Єгор Олесов (директор компанії «Анімаград»), Едуард Ахрамович (генеральний директор «Укранімафільм»), Володимир Ликов (керівник анімаційної студії «Тунгуру»).

 

Більше про фестиваль і умови відвідування можна дізнатись за контактами:  Юрій Гулевич, тел.: 067-4480535, yurik76@list.ru і Ольга Стельмашевська, тел.: 067-2388185, ostelm@voliacable.com.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY