detector.media
29.08.2015 16:19
У зоні АТО встановлять 500 супутникових антен для перегляду українських каналів – Стець
У зоні АТО встановлять 500 супутникових антен для перегляду українських каналів – Стець

У зоні АТО завершується перший етап встановлення комплектів супутникового телебачення з пакетами українських телеканалів для бійців на передовій. Всього буде встановлено 500 супутникових антен і тюнерів. Про це повідомив міністр інформаційної політики України Юрій Стець під час засідання Кабінету Міністрів 28 серпня.

 

«Вже сто супутникових тарілок і тюнерів доставлено на передову до наших солдат. Найближчим часом ця цифра буде доведена до 500 супутникових антен, тюнерів, щоб українські солдати і люди, які живуть на периметрі зіткнення, могли бачити українські телеканали і чути українські радіостанції», - сказав пан Стець.

 

Він наголосив, що жодної копійки державних коштів на встановлення супутникових антен не було витрачено.

 

Встановлення супутникових антен, за його словами, є виходом із ситуації з відсутністю ефірного мовлення українських телеканалів на тимчасово окупованих територіях Донбасу. Юрій Стець нагадав, що на частині тимчасово окупованих територій глядачі ведуть ефірне мовлення телеканали «1+1», «Еспресо TV», 5 канал, «UA: Перший» і «Радіо 24». Водночас, зауважив він, існують «білі плями». «Є території, де ми не можемо поставити передавачі, через те, що в нас є загроза, що люди, які їх будуть встановлювати, будуть фізично знищені», - сказав міністр.

 

Нагадаємо, на початку серпня радник міністра інформаційної політики з питань забезпечення функціонування телерадіомовлення Олександр Бригинець повідомив про початок встановлення 100 комплектів супутникового телебачення для бійців на передовій у зоні АТО. Організаторами та ініціаторами придбання обладнання виступили: МІП, Міноборони, Концерн РРТ, Національна рада з питань телебачення і радіомовлення, волонтерські організації, фонди та інші.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY