detector.media
29.08.2015 10:48
9 вересня на Kiev Media Week – круглий стіл державних регуляторів медіагалузі України, Польщі, Словаччини та Чехії
9 вересня на Kiev Media Week – круглий стіл державних регуляторів медіагалузі України, Польщі, Словаччини та Чехії

9 вересня в рамках Kiev Media Week 2015 вперше відбудеться круглий стіл державних регуляторів медіагалузі. Це одноденний спецпроект - захід, на якому зберуться представники медіарегуляторів України та країн Східної та Західної Європи.

 

Український медіаринок гостро потребує міжнародного досвіду державного регулювання галузі, особливо сьогодні, зважаючи на різку зміну політичних та економічних реалій. З цією метою Київ відвідають делегати з європейських країн і поділяться своїм досвідом та практичними напрацюваннями. Очікується активне обговорення законодавства у сфері ЗМІ, телебачення і радіомовлення та практичних питань регулювання галузі.

 

Співорганізатором круглого столу виступає Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення. «Ми з ентузіазмом приєдналися до організації ділової програми форуму Kiev Media Week і раді можливості ініціювати і провести Круглий стіл з проблем державного регулювання галузі. Сьогодні перед медіа нашої країни стоїть завдання адаптуватися до нових реалій, і Україна потребує експертної підтримки закордонних колег. Ми з нетерпінням чекаємо діалогу з нашими партнерами з Європи, щоб обговорити майбутнє української медіагалузі», - коментує голова Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Юрій Артеменко.

 

«Дуже цінним є те, що Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення активно долучилася до формуванні програми Kiev Media Week 2015. Тільки об'єднавши зусилля бізнесу і держави ми зможемо дати поштовх до перезавантаження української медіаіндустрії та її повноцінного входження в міжнародні контексти. Круглий стіл державних регуляторів медіагалузі стане одним із заходів в рамках спеціальної програми KMW 2015 Reinvent Ukraine. Особливим буде фокус на нових можливостях співпраці та копродукції країн Центральної та Східної Європи з Україною», - коментує Вікторія Ярмощук, директор форуму Kiev Media Week.

 

У ході круглого столу будуть обговорені питання, умовно поділені на три основних тематичних секції:

 

1. Секція «Контент». Питання національного і закордонного продукту в ефірі. Квотування. Протидія пропаганді та мові ненависті. Необхідність розвитку власного та спільного виробництва контенту з країнами-сусідами. Захист від шкідливого впливу, дитячий контент.

 

2. Секція «Регулювання». Перевірки мовників. Програмна концепція мовлення. Ретрансляція іноземних телеканалів на території України. Санкції та практика їх застосування. Прозорість власності в медіа.

 

3. Секція «Перспективи розвитку та плани на майбутнє». Перехід до цифрового мовлення. Суспільне мовлення. Кодекс мовлення. План розвитку.

 

Kiev Media Week запрошує професіоналів медіаринку приєднатися до круглого столу в якості слухачів і поставити свої запитання українським та закордонним регуляторам. Обов'язкова попередня реєстрація та отримання підтвердження акредитації від організаторів Kiev Media Week. Заявки приймаються на електронну пошту info@mrm.ua з позначкою «Круглий стіл державних регуляторів медіагалузі» (обов'язково вказати ПІБ, компанію, посаду та контактні дані).

 

Круглий стіл державних регуляторів медіагалузі відбудеться 9 вересня з 11:00 до 16:00 у Hyatt Regency Kiev (вул. Алли Тарасової, 5, Київ).

 

Більш детальніша інформація - тут.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY