detector.media
26.08.2015 11:21
У Херсоні запрацює Кримський медіацентр – Мінінформполітики
У Херсоні запрацює Кримський медіацентр – Мінінформполітики

У Херсоні найближчим часом буде відкрито Кримський медіацентр. Про це під час прес-конференції повідомив радник міністра інформаційної політики Сергій Костинський.

 

За словами радника, у медіацентрі будуть проходити навчання журналістів, які працюють на окупованих територіях.

 

Центр також виконуватиме функції транзитного майданчика для всіх, хто відвідує Крим (відповідно до процедури в'їзду і виїзду з Криму, це має відбуватися через пункти пропуску в Херсонській області). Також медіацентр постійно висвітлюватиме проблеми з дотриманням прав переселенців з окупованих Криму і територій Луганської та Донецької областей.

 

Наразі Представництво Президента України в АРК, що розміщується в Херсоні, готове виділити частину приміщення для медіацентру. «Крапку у справі виділення приміщення  має поставити регіональне відділення Фонду держмайна України. Сподіваюсь, що це відбудеться найближчим часом», - сказав Сергій Костинський.

 

Нагадаємо, у червні Сергій Костинський заявив, що ситуація зі свободою слова та правами людини на окупованому Росією півострові не отримує належного висвітлення в європейських ЗМІ.  Він також зауважив, що наразі мають бути вирішені питання про створення особливих умов для представників іноземних ЗМІ щодо перетину адміністративного кордону з Кримом.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY