detector.media
25.08.2015 20:22
У 2016 році сейлз-хауси «Плюси» та StarLightSales планують підвищити ціни на ТБ-рекламу
У 2016 році сейлз-хауси «Плюси» та StarLightSales планують підвищити ціни на ТБ-рекламу

У 2016 році сейлз-хаус «Плюси» (медіахолдинг «1+1 медіа») підвищить ціни на 30-35% для гарантованих типів розміщення телереклами. Про це в інтерв'ю «Медіабізнесу» сказав його комерційний директор Валерій Варениця.

 

«За нашою системою продажів, на гарантований тип розміщення на початку року ми всім рекламодавцям дали інфляцію від 10 до 20%, а деяким і до 25%. Тобто у нас є інфляція в ціні. Потім, щоб люди не сприймали інфляцію як незалежну ні від чого субстанцію, ми дозволили оптимізувати ціну під відповідальність агентств через бонусні розміщення. <...> Наступного року ми знову будемо підвищувати ціну і заздалегідь всім говоримо. І в 2016-му вже будемо підвищувати не на 10-20%, а на 30-35% для гарантованих типів розміщення. Так, ми будемо залишати бонусні системи розміщення, але якщо цього року ми бонуси давали, виходячи з наявності ресурсу, тим, хто виконував свої заздалегідь заявлені бюджети, то у 2016 році ми будемо більш суворі. Якщо рекламодавець прийде з бюджетом того ж рівня, що і був, то ми обмежимо обсяг бонусів. Якщо прийде зі збільшеним - будемо лояльніші до безкоштовних виходів», - пояснив пан Варениця.

 

Також він зауважив, що протягом останніх трьох-чотирьох тижнів «Плюси» почали потроху, на 5-10%, підвищувати ціни. Причиною стало законодавче зменшення рекламної квоти на телебаченні протягом години з 20% (12 хвилин) до 15% ефірного часу (9 хвилин), і пов'язане з ним скорочення рекламного інвентаря. За словами Валерія Варениці, на каналах групи «1+1 медіа» є відрізки часу з 100% заповнюваністю - це праймові виходи на каналах «1+1», ТЕТ, «2+2».

 

Водночас генеральний директор сейлз-хаусу StarLightSales Андрій Партика в інтерв'ю «Медіабізнесу» також підтвердив наміри своєї компанії в наступному році підвищити ціни на розміщення реклами, проте конкретних цифр не назвав.

 

«Телебачення суттєво відстає від загальної інфляції. Ми підраховували, що за два роки війни й кризи споживча інфляція сягне 70-80%. Вже сьогодні серед наших клієнтів є ті, хто підвищили ціни на власні товари більше, ніж на зміну курсу. По фармі, наприклад, середнє підвищення цін цього року - 30%. На наші послуги ціни так не підвищились. Вони відстають від цін на товари рекламодавців, від споживчої інфляції. Але в собівартості телеканалів є і комунальні послуги, які подорожчали, і пальне, і споживчі ціни, які зросли. Струна натягується й натягується. Зменшення рекламного блоку з 12 до 9 хвилин пом'якшило тиск на споживача, якість реклами покращується, але треба додатково ще 3 хвилини контенту в ефір поставити. І це має додаткову ціну: там, де стоїть найдорожча реклама, там і контент -  найдорожчий. І тому, звичайно, ми будемо реагувати на зміни, які відбуваються з рекламодавцем, споживчим кошиком, будемо компенсувати знецінення гривні. З високою вірогідністю ця реакція буде вже наступного року», - сказав пан Партика.

 

Нагадаємо, що згідно скоригованого за результатами першого півріччя поточного року прогнозу Всеукраїнської рекламної коаліції, у 2015 році обсяги ТБ-реклами у порівнянні з 2014 роком не зміняться: пряма реклама становитиме 3555 млн грн., спонсорство - 375 млн грн.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY