detector.media
23.08.2015 14:00
25 серпня – акція біля стін російського посольства з вимогою свободи Сенцову та Кольченку
25 серпня – акція біля стін російського посольства з вимогою свободи Сенцову та Кольченку

У вівторок, 25 серпня, в день винесення вироку кінорежисеру Олегу Сенцову і анархісту Олександру Кольченку біля стін посольства Російської Федерації в Україні відбудеться мітинг з вимогою звільнити «кримських заручників». Про це повідомляють організатори акції - ініціативна група «Комітет солідарності».

 

Місце проведення акції: Посольство Російської Федерації в Україні, Київ, Повітрофлотський проспект, 27.
 
Час: 25 серпня, 14.00.

 

«Всі звинувачення на адресу Олега і Саши не тільки не витримують жодної критики з погляду норм права, але й суперечать здоровому глузду. Очевидно, що справа Сенцова і Кольченко була сфабриковано для залякування незгодних з анексією Криму і створення образу внутрішнього ворога. Ми закликаємо всіх, кому небайдужа доля кримських заручників прийти і висловити свою позицію », - заявляють у Комітеті солідарності.

 

Основна вимога акції - звільнити Олега Сенцова та Олександра Кольченко і припинити переслідування інших фігурантів цієї справи.

 

Олександр Кольченко - антифашист і громадський активіст. Брав участь у багатьох акціях і громадських кампаніях на захист довкілля і прав найманих працівників.

 

Олег Сенцов - кінорежисер і сценарист з Криму. У період масових протестів у Києві був учасником «Автомайдану».

 

Коли російські війська розпочали захоплення адміністративних будівель, Олександр і Олег почали брати участь у протестах проти військового вторгнення Росії: ходили на мітинги, чергували біля українських військових частин.

 

У травні їх схопили представники російських спецслужб. Приблизно 20 травня Кольченка, Сенцова і ще двох затриманих етапували до СІЗО «Лефортово» м. Москва. У Федеральній службі безпеки Росії заявили, що затримані є "членами диверсійно-терористичної групи (ДТГ) «Правого сектору». За версією слідства, основною метою діяльності групи, до якої «входили» Сенцов і Кольченко, було вчинення диверсійно-терористичних актів у містах Сімферополь, Ялта і Севастополь, а в майбутньому - знищення низки об'єктів життєдіяльності, залізничних мостів, ліній електропередач. Олег Сенцов та Олександр Кольченко, як і їх адвокати, вважають звинувачення абсурдними і політично вмотивованими.

 

Нагадаємо, У Києві 22 серпня на майдані Незалежності пройшла акція  «Свободу кримчанам - в'язням Росії».

 

Тим часом кінодіячі активно виступають на підтримку кінорежисера Олега Сенцова, якому загрожує 23 роки перебування у колонії суворого режиму. До заклику Європейської Кіноакадемії щодо звільнення Олега Сенцова приєдналися українські, польські та російські кіномитці.

 

Facebook-сторінка акції - https://www.facebook.com/events/436697766516102/

 

Контакти учасників «Комітету солідарності»:

+38 (050) 3348780+38 (050) 3348780 - Максим Буткевич, «Центр Соціальна Дія» / Проект «Без Кордонів»

+38 (063) 2801893+38 (063) 2801893 - Олександра Романцова, Євромайдан SOS

 

Ініціативна група «Комітет солідарності» - київське об'єднання активістів, які надають допомогу політичним в'язням РФ Олегу Сенцову і Олександру Кольченко. До складу «Комітету солідарності» входять представники і представниці ініціатив та організацій: «Восток SOS», Центр громадських свобод, громадська ініціатива «Євромайдан SOS», Центр «Соціальна Дія» / Проект «Без Кордонів», кримський правозахисний центр «Дія»  тощо.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY