detector.media
21.08.2015 17:25
Газета «Вести» заявляє, що вважає Крим територією України, і вибачається за «прикру технічну помилку»
Газета «Вести» заявляє, що вважає Крим територією України, і вибачається за «прикру технічну помилку»

Прес-служба медіахолдингу «Вести Україна», до якого входить газети «Вести», розповсюдила заяву, у якій повідомила, що в останньому номері видання, у матеріалі «24 приводи пишатися Україною» була вказана невірна площа території країни. Текст заяви також отримала «Детектор медіа».

 

Як повідомляється, «неточність вже виправлена ​​на сайті видання, де зазначено, що територію України становить 603 549 кв. км».

 

В. о. головного редактора газети «Вести» Оксана Омельченко також повідомила, що при відправці матеріалу в друк сталася технічна помилка. «Ми визнаємо її, і винні понесуть дисциплінарне покарання. Приносимо щире вибачення народу України, в тому числі і жителям АР Крим. У наступному номері видання, який вийде 25 серпня, ми опублікуємо свої офіційні вибачення. Спасибі всім, хто нас уважно читає. Від імені редакції вітаю українців з Днем Незалежності України», - заявила вона.

 

Нагадаємо, медіатаблоїд «Дуся» повідомив, що в матеріалі газети «Вести» під назвою «24 приводи пишатися Україною», присвяченому Дню Незалежності України, є такий пункт: «Найбільша в Європі. Україна - найбільша країна в Європі, чия територія повністю знаходиться в Європі. Площа нашої країни становить 576 604 кв. км. Після нас в рейтингу йде Франція - 547 030 кв. км. До речі, в Україні - в Закарпатті, в Рахівському районі, - знаходиться географічний центр Європи. Він встановлений в 1887 році за допомогою вимірювань».

 

«Дуся» звернула увагу, що територія України, наведена газетою, - без урахування території Криму. Згідно даних Вікіпедії, разом з півостровом Україна займає площу 603 549 квадратних кілометрів і, як зазначає медіатаблоїд, «донині володіє цією ж площею, оскільки анексія Криму не зізнається ні Україна, ні світовим співтовариством».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY