detector.media
18.08.2015 12:47
СБУ затримала у Дніпропетровську адміністратора груп «ВКонтакте», що вів сепаратистську пропаганду (ВІДЕО)
СБУ затримала у Дніпропетровську адміністратора груп «ВКонтакте», що вів сепаратистську пропаганду (ВІДЕО)

Служба безпеки України затримала мешканця Дніпропетровська, який вів активну антиукраїнську пропаганду в соціальних мережах за гроші кураторів з Російської Федерації. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

 

37-річний адміністратор декількох груп «ВКонтакте» поширював матеріали, спрямовані на зрив мобілізації, дискредитацію діючої влади, відкрито закликав до підтримки злочинних дій терористів т.зв. «ДНР» і «ЛНР» та створення подібних «республік» в інших областях України, повідомляє СБУ.

 

Під час обшуку співробітники Управління СБ України в Дніпропетровській області вилучили у зловмисника комп'ютерну техніку з матеріалами, що підтверджують його протиправну діяльність.

 

 

У рамках кримінального провадження за ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканість України) Кримінального кодексу України тривають слідчі дії.

 

Нагадаємо, колишній глава Служби безпеки України Валентин Наливайченко заявляв, що законодавчо за рішенням суду можна заблокувати той чи той веб-ресурс, зареєстрований в Україні, але соціальні мережі «Одноклассники» і «ВКонтакте» російських провайдерів не доступні для протидії російській інформаційній війні.

 

Раніше радник глави СБУ Маркіян Лубківський звернувся до громадян України з проханням не користуватися російськими соцмережами. Він переконаний, що російські соціальні мережі є елементом інформаційної війни проти України.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY