detector.media
17.08.2015 14:53
Фільм «Київ/Москва. Частина 1» отримав спеціальну згадку МКФ в Локарно
Фільм «Київ/Москва. Частина 1» отримав спеціальну згадку МКФ в Локарно

Документальна стрічка Олени Хорєвої «Київ/Москва. Частина 1» спільного виробництва Росії, України та Естонії отримала спеціальну згадку 68-го Міжнародного кінофестивалю в місті Локарно (Швейцарія). Про це повідомляється на сайті Національної спілки кінематографістів України (НСКУ).

 

На фестивалі, який тривав 5-15 серпня, відбувся позаконкурсний показ 70-хвилинного фільму Олени Хорєвої. У стрічці показуються події на Майдані Незалежності під час Революції Гідності, у Криму після його окупації Росією, в Одесі в момент трагічних травневих подій 2014 року, а також у зоні АТО. У фільмі «Київ/Москва. Частина 1» розповідається про долі дуже різних людей на тлі драматичних подій нашого часу, пов'язаних з революцією, а також «їхні історії надії, захоплення, страхи та смерті».

 

Чорнову версію документальної стрічки «Київ/Москва. Частина 1» показали на закритті 44-го МКФ «Молодість» у Києві. Прем'єра наступної стрічки Олени Хорєвої «Київ/Москва. Частина 2», у якій представлено історії повсякденного життя мешканців Москви і Києва однакових професій та соціального походження, відбулася у липні на 6-му Одеському МКФ.

 

Як повідомляє НСКУ, продюсерами обох стрічок стали російські документалісти Павло Костомаров і Олександр Расторгуєв.

 

Нагадаємо, минулого року до конкурсної програми Pardo di domani Міжнародного кінофестивалю в місті Локарно було відібрано стрічку «Листопад» української режисерки Марії Кондакової.

 

«Детектор медіа»

На фото - кадр з фільму

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY