detector.media
16.08.2015 09:48
Під час нападу на учасників на Центр квір-культури в Одесі міліції не було – Катерина Сергацкова
Під час нападу на учасників на Центр квір-культури в Одесі міліції не було – Катерина Сергацкова

Журналістка Катерина Сергацкова, яка співпрацює з «Українською правдою», «Громадським ТБ» та іншими ЗМІ, розповіла про подробиці нападу учасників відкриття фестивалю ЛГБТ-спільноти  в Олесі 15 серпня.

 

На цей захід пані Сергацкова прийшла з кількамісячним сином.

 

Журналістка відразу зауважила, що міліції довкола приміщення, де походив захід, не було. При цьому за кілька хвилин до нападу на Центр невідомий намагався попередити її, що лишатися з дитиною за відсутності міліції тут необачно.

 

«Міліції довкола не було,- зазначила на своїй сторінці у Facebook  Катерина Сергацкова. - До мене підійшов хлопець з барсеткою, на якій було зображено маленький прапорець «Правого сектора». Він сказав: "А у вас же зовсім маленька дитина? А ви бачите, що міліції нема?". І з натяком так, мовляв, зараз деякі хлопці прийдуть. Я стала з'ясовувати, що з міліцією, знайшовся якийсь чоловік, який представився дільничним. Пред'явити посвідчення і назвати своє ім'я, пояснити, чому він без форми, відмовився. На питання, що це [...] з організацією безпеки, організатор Аня відповіла, що все гаразд, вона знає цього міліціонера і, мовляв, все буде ОК. За п'ять хвилин стався напад».

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 15 серпня в Одесі невідомі в масках скоїли напад на представників ЛГБТ-спільноти під час конференції та відкриття фестивалю. Інцидент стався в Центрі квір-культури на вулиці Старопортофранківській. Група невідомих закидала зібрання представників ЛГБТ-спільноти, петардами і димовими шашками. Як повідомляє «Громадське.Одеси», нападники мали нашивки Ultras Odessa. За попередніми даними, в результаті нападу ніхто не постраждав, понад десять нападників затримала міліція.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY