detector.media
14.08.2015 12:35
Держкіно отримало від продюсерів фільму «Незламна» півтора мільйони гривень
Держкіно отримало від продюсерів фільму «Незламна» півтора мільйони гривень

Продюсери фільму «Незламна» починають повертати Державному агентству України з питань кіно кошти, вкладені у виробництво стрічки. Про це йдеться в повідомленні виробника стрічки Film.UA Group.

 

13 серпня компанія здійснила перший платіж і перерахувала Держкіно України 1,5 мільйони гривень.

 

«Нам вдалося продемонструвати, що глядацьке українське кіно може бути як комерційно успішним в кінотеатральному прокаті, так і показувати дуже хороші рейтинги на ТБ. Хочу також відзначити, що компанія Film.UA Group (ініціатива "#КіноКраїна") продовжить і далі активно сприяти розвитку вітчизняної кіноіндустрії», - сказав продюсер фільму Єгор Олесов.

 

Як писала «Детектор медіа», про намір повернути державі кошти, вкладені у виробництво фільму «Незламна», у вересні 2014 року заявив власник Film.ua Group Сергій Созановський. Його метою було довести, що державна підтримка не є обов'язковою складовою у кіновиробництві.

 

В ініціативній групі «#КіноКраїна» нагадують, що готові завершити виробництво фільмів, які не отримали в повному обсязі фінансування Держкіно та лишилися незавершеними. «На сьогоднішній день "#КіноКраїна" так і не отримала жодної заявки», - повідомляють представники ініціативної групи.

 

Нагадаємо, «Незламна» (у прокаті у Росії - «Битва за Севастополь»)  - психологічний байопік про відомого снайпера часів Другої світової війни Людмилу Павліченко. Фільм відзначає амбітний задум, у якому масштабні зйомки поєднуються зі складним постпродакшном. Бюджет україно-російського фільму склав 5 млн доларів (70% - Україна, 30%- Росія). Режисер «Незламної» - Сергій Мокрицький, продюсером виступив Єгор Олесов.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY