detector.media
13.08.2015 17:26
Закінчилися зйомки українського фільму «Моя бабуся Фані Каплан»
Закінчилися зйомки українського фільму «Моя бабуся Фані Каплан»

Нещодавно у Києві добігли кінця зйомки художнього фільму Олени Дем'яненко «Моя бабуся Фанні Каплан». Про це виданню Cultprostir розповів сценарист стрічки Дмитро Томашпольський.

 

Нагадаємо, стрічка оповідає про маловідомі сторінки біографії знаної революціонерки-терористки Фані Каплан, яка здійснила замах на життя Володимира Леніна 30 серпня 1918 року. Головну роль у фільмі виконала українська актриса Катерина Молчанова, Леніна зіграв російський актор Олексій Девотченко, також серед акторів фільму - відомий український кінорежисер Мирослав Слабошпицький. Виробництво фільму здійснює «Кінокомпанія Гагарін-медіа» за підтримки Держкіно України.

 

«У найближчі кілька місяців відбудеться монтаж і озвучування фільму. Повне закінчення виробництва планується в грудні цього року. Київ - прекрасне кінематографічне місто. Тут можна знімати все. Наприклад, сибірську каторгу або Кремль. Будь-який історичний період, наприклад, початок минулого століття наші художники відтворили в самому центрі Києва», - розповів пан Томашпольський.

 

Він додав, що в сценарному портфелі компанії «Гагарін-медіа» є ще кілька сценаріїв, в тому числі - для ТБ. «Наша студія завжди орієнтується на проекти, націлені на глядацький успіх. Сподіваємося найближчим часом приступити до роботи над новими фільмами. В тому числі, над дуже цікавими телевізійними серіалами», - розповів він.

 

Зйомки фільму «Моя бабуся Фані Каплан» проходили в Києві та Одесі протягом року з перервами. Як писала «Детектор медіа» у грудні минулого року, виробництво було тимчасово призупинено у зв'язку з браком фінансування та загибеллю за нез'ясованих обставин російського актора Олександра Девотченка. 5 листопада актора і громадського активіста, який виступав на підтримку України, виявили мертвим на його зйомній квартирі у Москві.

 

Як писала «Детектор медіа», Дмитро Томашпольский та Олена Дем'яненко з проектом «Моя бабуся Фанні Каплан» здобули приз компанії Megogo як переможці секції Work In Progress цьогорічного Одеського міжнародного кінофестивалю. Приз передбачає право показу стрічки в онлайн-кінотеатрі Megogo.Net - тут буде представлено іншу стрічку Дмитра Томашпольского й Олени Дем'яненко «F63.9 Хвороба кохання».

 

Кінопроект «Моя бабуся Фані Каплан» здобув третю премію Конкурсу на найкращий спільний повнометражний кінопроект країн-учасниць СНД, що відбувся в рамках XXII Відкритого фестивалю кіно країн СНД, Латвії, Литви та Естонії «Кіношок».

 

У червні видання «Дуся» публікувало репортаж зі зйомок фільму.

 

 «Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY