detector.media
13.08.2015 16:55
ГПУ заявляє про підозру Януковичу через отримання «гонорару» від донецького видавництва
ГПУ заявляє про підозру Януковичу через отримання «гонорару» від донецького видавництва

Генеральна прокуратура України склала повідомлення про підозру екс-президенту Віктору Януковичу в отриманні 26 млн грн. хабаря від власників донецького видавництва «Новий світ».

 

Про це повідомляє «Українська правда» з посиланням на джерело у ГПУ.

 

Згідно з матеріалами слідства, Віктор Янукович отримав ці гроші за сприяння з власникам цього видавництва «у веденні підприємницької та іншої діяльності, а також заступництво за них у відносинах з державними та правоохоронними органами».

 

Яке відомо, офіційно Віктор Янукович отримав 26 млн.грн. під виглядом начебто авторської винагороди за написані ним в майбутньому книги.

 

Нагадаємо, вперше про перевірку законності одержання колишнім президентом Віктором Януковичем гонорарів за літературну творчість Генеральна прокуратура України заявила ще у червні минулого року. Про це повідомив тодішній в. о. генпрокурора Олег Махніцький.

 

В період з 2005 по 2010 рік Віктор Янукович видав чотири свої книги: «.... І рік при владі. Від кризи - до економічного зростання», «Рік в опозиції. У політиці не буває остаточних перемог и поразок» , «Здолати шлях» і «Як Україні далі жити». Також в бібліографії колишнього президента значиться англомовний путівник по Україні для інвесторів Opportunity Ukraine, виданий в 2011 році. Книги виходили у видавництвах  «Фоліо», «Валрус - Дизайн» та «Видавничий Дім Дмитра Бураго».

 

Відповідно до декларації про доходи, у 2012 Віктор Янукович отримав авторську винагороду від видавництва «Новий світ» в сумі 15. млн 551 тис.грн. За 2011 рік президент України від того ж підприємства отримав гонорар у сумі 16,4 млн грн.

 

У січні 2014 року народний депутат з фракції УДАР Ірина Геращенко заявила, що готує інформаційні запити до тодішнього Президента України та до Адміністрації президента, щоб з'ясувати, за яку зі своїх книг Віктор Янукович отримав гонорар від видавництва  «Новий світ» у розмірі 16 млн грн. 

 

У 2013 році громадська організація «Антикорупційна рада України» закликала державні органи перевірити правдивість цифр у декларації Президента України Віктора Януковича. Донецька друкарня «Новий світ», за два роки виплатила авторських винагород Віктору Януковичу на загальну суму майже в 32 млн грн., насправді не випускає книжок.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY