detector.media
12.08.2015 14:44
Стець планує додатково залучати на державне іномовлення 100 мільйонів гривень
Стець планує додатково залучати на державне іномовлення 100 мільйонів гривень

Міністерство інформаційної політики має намір щороку додатково залучати до фінасування нової «Мультимедійної медіаплатформи іномовлення України» 100 млн. грн. позабюджетних коштів. Про це міністр інформаційної політики Юрій Стець заявив на засіданні уряду, повідомляє «Укрінформ».

 

«У проекті закону про іномовлення чітко вказано, яким чином буде здійснюватися фінансування. Маю зазначити з власного досвіду роботи в міністерстві: ми будемо залучати рівноцінну суму з боку наших партнерів на фінансування проекту мультимедійної медіаплатформи, з боку представників неурядових організацій, з боку меценатів-спонсорів. Я переконаний, що до фінансування цього проекту можна долучити суму близько 100 млн гривень на рік не з державного бюджету, і ми це обов'язково зробимо», - сказав Юрій Стець.

 

Міністр також заявив, що мовлення нової «Мультимедійної медіаплатформи іномовлення України» буде організовано через три супутники, кабельні мережі, цифрові платформи та мобільні додатки.

 

«Як ми будемо мовити: три супутники на Азію, Європу і Сполучені Штати Америки, крім того, кабельні мережі, крім того цифрові платформи, крім того додатки для Android, IPhone та IPad», - сказав міністр Стець.

 

За його словами, планується також укладати договори із світовими операторами готельних мереж у тих місцях, де відпочивають представники колишнього СРСР, у тому числі - українці, зокрема, у Туреччині, Єгипті тощо.

 

«В цих готелях мають бути українські телеканали, має бути «Мультимедійна медіаплатформа іномовлення України», - наголосив міністр.


Нагадаємо, Кабінет Міністрів України вніс до парламенту законопроект «Про систему іномовлення України». 13 липня проект було зареєстровано у Верховній Раді за № 2334а. Відповідно до законопроекту, в Україні за рішенням Кабінету Міністрів утворюється державне підприємство «Іномовна телерадіокомпанія України» (ІНТУ) на базі державної телерадіокомпанії «Всесвітня служба "Українське телебачення і радіомовлення"» та ТОВ «Банківське телебачення».

 

Фінансування ІНТУ передбачено з державного бюджету України окремим рядком у розмірі не менш як 0,04% видатків загального фонду держбюджету за попередній рік. Також джерелами фінансування ІНТУ можуть бути: кошти, отримані від продажу власної теле- і радіопродукції, від трансляції реклами, плата за надання користування авторськими та суміжними правами, добровільні, благодійні та спонсорські внески, пожертвування фізичних та юридичних осіб (крім анонімних пожертвувань) та інші надходження, не заборонені законодавством.

 

«Детектор медіа»

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY