detector.media
11.08.2015 17:29
Мінінформполітики вимагає обов’язкового страхування для журналістів, що працюють у зоні АТО за програмою Embedded Journalists
Мінінформполітики вимагає обов’язкового страхування для журналістів, що працюють у зоні АТО за програмою Embedded Journalists

Міністерство інформаційної політики України виступає за обов'язкове страхування життя журналістів, які працюють в зоні АТО за програмою Embedded Journalists, що передбачає прикріплення журналіста за військовою частиною. Про це повідомляє інформагентство «Українські новини» з посиланням на заступницю міністра інформаційної політики Тетяну Попову.

 

«Єдине, що ми вимагаємо, щоб була страховка у журналістів, тому що постійно обстрілюють», - сказала вона про реалізацію проекту Embedded Journalists.

 

За словами Тетяни Попової, міністерство вже домовилося з асоціаціями страховиків про видачу страховок, однак закупівлею страховок повинні займатися редакції ЗМІ, які відправляють своїх журналістів в зону АТО.

 

Як повідомляла Тетяна Попова, у проекті Embedded Journalists (прикріплення журналіста за військовою частиною в зоні АТО) беруть участь переважно іноземні журналісти через те, що українські редакції не забезпечують своїх працівників страховкою.

 

У червні Міністерство оборони України повідомило, що учасники проекту Embedded Journalists Міноборони та Міністерства інформаційної політики України можуть отримати договір страхування життя та здоров'я у членів об'єднань «Асоціація страховий бізнес», «Ліга страхових організацій України», «Українська федерація убезпечення».  Тижневе страхування зі страховим покриттям 100 тис. Грн.  у разі смерті журналіста коштує редакції приблизно 1 тис. грн. , уточнив «Детектор медіа» голова комісії зі страхування Українського товариства фінансових аналітиків В'ячеслав Черняховський.

 

Нагадаємо, робоча група Комітету з питань свободи слова запропонувала один із варіантів законопроекту про страхування журналістів у зоні АТО, але справа до реєстрації цього законопроекту так і не дійшла.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY