detector.media
11.08.2015 13:36
Компанія Ахметова відключила державний канал БТБ через борги – Біденко
Компанія Ахметова відключила державний канал БТБ через борги – Біденко

10 серпня енергетична компанія бізнесмена Ріната Ахметова ДТЕК відключила через борги електроенергію державному телеканалі БТБ. Про це 11 серпня на брифінгу в Кабінеті міністрів України заявив заступник міністра інформаційної політики України Артем Біденко.

 

За його словами, борг телеканалу становить 4 тис. доларів. «Очевидно, приватні інтереси, як і раніше, превалюють над державними. Олігархи не хочуть запуску потужного іномовлення. Про це свідчить і те, зо компанія Фірташа запатентувала за собою назву Ukraine Тomorrow», - зазначив пан Біденко.

 

Артем Біденко заявляє, що приватні інтереси превалюють у ДТЕК над державними

 

Пізніше під час брифінгу пан Біденко повідомив, що представники компанії ДТЕК знайшли гарантійний лист від Міністерства інформаційної політики і ввімкнули електрику в частині приміщень каналу БТБ, через годину електропостачання повинно відновитися повністю. 

 

Як відомо, на базі ТОВ «Банківське телебачення» (телеканал БТБ) та ДТРК «Всесвітня служба "Українське телебачення і радіомовлення"» (УТР) міністерство інформаційної політики планувало до кінця літа створити державний телеканал іномовлення Ukraine Tomorrow. Ще в березні 2015 року телеканал Національного банку України БТБ (ТОВ «Банківське телебачення») було передано Міністерству інформаційної політики.

 

7 серпня в інтерв'ю «Детектор медіа» міністр інформаційної політики Юрій Стець зазначив, що фірма бізнесмена, власника групи каналів «Інтер» Дмитра Фірташа запатентувала бренд Ukraine Tomorrow. Таким чином міністерству тепер доведеться вносити зміни в частині назви до законопроекту № 2334а «Про систему іномовлення України», який зареєстровано у Верховній Раді 13 липня.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY