detector.media
07.08.2015 16:34
Стець хоче відкрити для українського іномовлення корпункти в Китаї, США, Японії, але не в Росії
Стець хоче відкрити для українського іномовлення корпункти в Китаї, США, Японії, але не в Росії

Міністерство інформаційної політики (МІП) планує створити міжнародну кореспондентську мережу (МКМ), яка буде обслуговувати всі ресурси мультимедійної платформи іномовлення України. Про це в інтерв'ю «Детектор медіа» сказав міністр Юрій Стець.

 

За його словами, з врахуванням політичних і економічних інтересів, корпункти будуть створені в Бельгії, Японії, Китаї, Великобританії, Франції, США, Литві, Німеччині, Нідерландах, Польщі.  Росії серед них, за його словами, не буде.

 

«Вони будуть забезпечені якісною технікою, і у них буде заплата, яка буде конкурентною в тих країнах, де вони житимуть і працюватимуть. Це нам дозволить вимагати від них якісного і оперативного контенту. Доступ до цього фотовідеобанку будуть мати офіційно зареєстровані медіа в Україні і журналісти офіційних ЗМІ», - зазначив Юрій Стець.

 

Щодо того, де розміщуватиметься менеджмент мережі, міністр зазначив, що зараз проводиться аналіз всіх приміщень, які є в УТР, «Укрінформу» та БТБ, і вже видно, що для мультимедійної платформи стільки не потрібно. Загалом всі ресурси й надалі розміщуватимуться там, де вони є зараз, але від частини з них МІП відмовиться.

 

«Очевидно, що офіс кормережі знаходитиметься в "Укрінформі", потрібна буде наявність техніки, мережі інтернет, і щоб це було зручно з точки зору розміщення», - каже міністр.

 

Щодо керівника МКМ, то найймовірніше це буде керівник департаменту міжнародних кореспондентів «Укрінформу» Наталія Костіна.

 

Нагадаємо, у липні Кабінет міністрів України оприлюднив документи про передачу цілісних майнових комплексів національного інформагентства «Укрінформ» та Державної телерадіокомпанії «Всесвітня служба «Українське телебачення і радіомовлення"» до сфери управління Міністерства інформаційної політики. Про це йдеться у  відповідних урядових розпорядженнях №678-р і№679-р від 24 червня, оприлюднених на «Урядовому порталі».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY