detector.media
05.08.2015 18:39
Екс-керівник праймових новин «України» заснувала майстерню для журналістів, що співпрацюватиме з Мінінформполітики
Екс-керівник праймових новин «України» заснувала майстерню для журналістів, що співпрацюватиме з Мінінформполітики

Екс-керівник праймових новин каналу «Україна» Марина Коровай заснувала майстерню для навчання журналістів «Корпункт». Про цей йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства інформаційної політики щодо співпраці з проектом. 

 

Представники відомства уклали з «Корпунктом» меморандум про співпрацю з метою «поширити медіаграмотність в Україні й сприяти розвитку держави та просвіти громадян».

 

Меморандумом передбачено «підвищувати рівень журналістики в Україні, стимулювати виробництво нових телевізійних форматів, вбачаючи в цьому високу просвітницьку мету».

 

«Корпункт»  проводитиме набір та організовуватиме навчання на комерційній основі на курсах «Журналістика», «Телеведучий», «Оператор» та ін. В свою чергу, міністерство забезпечить учням майстерні можливість практичних занять на новостворюваному телеканалі іномовлення Ukraine Tomorrow та інших.

 

«Ми створювали майстерню, чесно кажучи, з егоїстичною метою. Нам хотілося, щоб поряд, у ньюзрумах, з'явилося більше розумних і підготовлених для роботи на телебаченні людей, - коментує Марина Коровай. -  Ми втішені, що молоді люди, які переймуть досвід кращих, у фіналі свого навчання стануть частиною команди мультимедійної платформи іномовлення України. Ми всі заслуговуємо розумного та інтелігентного телебачення. І нарешті його створюємо разом!».

 

Міністр інформаційної політики Юрій Стець зазначив: «Міністерство невдовзі здійснить запуск мультимедійної платформи іномовлення України, яка стане промоутером України в світі. Я хочу, щоб в складі команди працювали професіонали, тому сподіваюся, що майстерня «Корпункт» допоможе нам в цьому».

 

Марина Коровай -  випусковий редактор новин із досвідом роботи в «Подробностях недели» на «Інтері» (2009-2010), «Часі новин» на 5-му каналі, «России 24» (2010-2012), «Фактах тижня з Оксаною Соколовою» на ICTV та в інших телепроектах.

 

У березні 2014 року вона стала керівником випусків о 15.00 і 19.00 інформаційно-аналітичної програми «События» на телеканалі «Україна» й протягом року виконувала функції її куратора.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY