detector.media
05.08.2015 18:06
З «України молодої» звільнилися Дмитро Лиховій та Леся Шовкун
З «України молодої» звільнилися Дмитро Лиховій та Леся Шовкун

З щоденної всеукраїнської газети «Україна молода» звільнився заступник головного редактора та багаторічний політичний оглядач Дмитро Лиховій та заввідділу міжнародної політики Леся Шовкун. Про це пан Лиховій повідомив у своєму Facebook.

 

Дмитро Лиховій працював у газеті з 1991 року - прийшов  ще студентом-першокурсником. Майже 19 років він обіймав посаду заступника головного редактора. Його дружина Леся Шовкун прийшла в редакцію в 2002 році на посаду кореспондента, потім була оглядачем відділу політики й також заступником редактора.

 

Пан Лиховій уточнив в коментарі «Детектор медіа», що йде з посади, щоб спробувати себе в чомусь новому, розвиватися. «24 роки в одному виданні - це забагато, хоча це й величезний досвід. Для журналістів старої генерації, які там працюють, робота в останні декілька років перетворилася на текучку. Звичайно, були й приємні моменти, пов'язані з навчанням молодих журналістів, які активно приходять в редакцію, підтягуванням їх до певного професійного рівня...Однак газета, на жаль, втратила можливості конкурувати з іншими виданнями у своїй ніші та й взагалі на ринку, який переживає кризу. Це болюче розставання», - розповів редактор.

 

Він додав, що вони з дружиною бажають рідній газеті всього найкращого. Дмитро Лиховій зазначив також, що давно збирався піти з газети, однак ця справа затягнулася ще й через те, що у березні минулого року він був мобілізований до Збройних сил України. Він уточнив, що рік служив у 1-шій окремій танковій бригаді, був заступником командира зенітної ракетно-артилерійської батареї. В АТО пан Лиховій участі не брав через хронічне захворювання, а служив у Чернігівській області та Києві. Зараз він як волонтер продовжує збирати кошти для цього підрозділу.

 

«Газеті я хочу подякувати за те, що вона повністю, на відміну від багатьох інших ЗМІ, виконала норми закону про соціальну підтримку мобілізованим: мені нараховували середню зарплату разом з військовою», - зазначив він.

 

Дмитро Лиховій зазначив, що наразі визначається з тим, де працюватиме далі. Він отримує пропозиції співпраці як в якості фрілансера для українських видань, так і в штаті.

 

Леся Шовкун розповіла, що причини її звільнення - такі ж. «Інформаційний світ змінюється,і треба мінятися разом з ним. Газета, на жаль, не дуже рухається в цьому напрямку. Тож ми шукаємо та чекаємо на пропозиції. Звичайно, нам би дуже хотілося працювати разом, хоча і навряд нам так пощастить», - додала журналістка.

 

Пані Шовкун зазначила, що на прохання редакції вони з чоловіком ще якийсь час співпрацюватимуть з «Україною молодою». Хто замінить їх на посадах, журналістам наразі невідомо.

 

Нагадаємо, 5 серпня редактор журналу «Вести. Репортер» Світлана Крюкова заявила, що йде з видання. Останніми днями вона у Facebook активно заступалася за екс-керівника газети «Вести» Ігоря Гужву, підозрюваного в ухиленні від сплати податків.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY