detector.media
03.08.2015 14:38
ІМІ придбав для журналістів нові бронежилети із повним захистом
ІМІ придбав для журналістів нові бронежилети із повним захистом

Завдяки допомозі від благодійника з США «Інститут масової інформації» (ІМІ) зміг закупити для українських журналістів два нових бронежилети 4-го ступеню захисту. Про це повідомляє прес-служба ІМІ.

 

Придбані бронежилети синього кольору, марковані ідентифікатором PRESS, що може зніматися, та оснащені боковими пластинами, захистом шиї, плечей та паху.

 

ІМІ нагадує, що за перше півріччя року надав допомогу з обладнанням для відрядження в зону АТО 61 журналісту, серед яких були як українські, так і іноземні репортери. Зокрема в безкоштовну оренду 58 разів було надано бронежилетів 4-го ступеню захисту з боковими пластинами, 13 разів - кевларових касок, 10 разів - кровоспинних турнікетів SOFT та дві пари тактичних окулярів.

 

Наразі ІМІ має 36 бронежилетів та 7 кевларових касок, які постійно видає в безкоштовну name="_GoBack">оренду журналістам, фрілансерам, фотографам, операторам та фіксерам, що працюють у зоні АТО. Інститут масової інформації зазначає, що цього недостатньо, адже все обладнання майже постійно задіяне.

 

ІМІ закликає тих, у кого є можливість допомогти закупити якісні бронежилети (синього кольору, для журналістів) чи кевларові каски, звернутись до інституту, адже більше життів журналістів буде захищено під час роботи у зоні АТО.

 

Нагадаємо, з початку бойових дій на Сході України загинуло семеро журналістів. У 2014 році під мінометний обстріл потрапив і загинув італійський журналіст Андреа Рокеллі,  який співпрацював із Newsweek та Le Monde. Загинули під час мінометного обстрілу співробітники російських телеканалів Андрій Миронов, Ігор Корнелюк, Антон Волошин. Від вогнепального поранення загинув російський оператор Анатолій Клян, внаслідок обстрілу автомобіля - російський фотожурналіст Андрій Стенін. Всі російські журналісти працювали в зоні АТО на території України без акредитації. 28 лютого поточного року загинув український журналіст, фотокореспондент газети «Сегодня» Сергій Ніколаєв, отримавши поранення від осколків міни.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY