detector.media
28.07.2015 20:30
СБУ заборонила Жерару Депардьє в’їзд на територію України (ДОКУМЕНТ)
СБУ заборонила Жерару Депардьє в’їзд на територію України (ДОКУМЕНТ)

Служба безпеки України внесла французького актора, громадянина Франції і Росії Жерара Депардьє в список персон нон грата в Україні. Про це СБУ повідомила у відповідь на запит «Апострофа», йдеться на сайті видання.

 

«23.07.15 щодо громадянина Франції та РФ Жерара Депардьє було прийнято постанову про заборону йому в'їзду в Україну терміном на п'ять років в інтересах забезпечення безпеки нашої держави. На даний момент матеріали знаходяться на опрацюванні в Державній прикордонній службі», - повідомляє СБУ.

 

 

Нагадаємо, французьке видання Оuest-France повідомило, що Жерар Депардьє і сербський режисер Емір Кустуріца потрапили в список з 600 осіб, які загрожують національній безпеці України, і з огляду на це заборонена демонстрація фільмів за участю французького актора і навіть його згадка в ЗМІ. 

 

22 липня віце-прем'єр - міністр культури України В'ячеслав Кириленко заявив, що за його даними, Жерар Депардьє не є персоною нон-грата в Україні. Водночас Міністерство культури України направило для перевірки до Служби безпеки України список діячів культури, які можуть загрожувати безпеці країни, до якого активісти включили французького актора Жерара Депардьє.

 

За словами міністра, список, складений громадськими активістами, був переданий в СБУ «з відповідним супроводом згідно чинного законодавства».

 

«СБУ повинна вивчити наявність загроз територіальній цілісності в цьому випадку з боку Жерара Депардьє та ще чотирьохсот з чимось чоловік, дати свої висновки, і тільки після цього може бути введений режим санкцій», - підкреслив В'ячеслав Кириленко.

 

Він нагадав, що «існує список з 117 осіб діячів культури, який ми направили в РНБО ще в січні», і зазначив: «Депардьє в цьому списку немає».

 

Водночас В'ячеслав Кириленко підкреслив, що навіть у разі введення санкцій заборони на трансляцію фільмів з Жерара Депардьє не буде.

 

«Детектор медіа» 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY