detector.media
21.07.2015 11:07
Кириленко поскаржився на «Укртелеком», який вимкнув радіо «Промінь» і «Культура» в проводовій мережі
Кириленко поскаржився на «Укртелеком», який вимкнув радіо «Промінь» і «Культура» в проводовій мережі

Віце-прем'єр-міністр культури України В'ячеслав Кириленко звернувся до Генеральної прокуратури України з приводу відключення у проводовій мережі трансляції радіо «Промінь» і «Культура» (другий і третій канали Українського радіо) за рішенням  ПАТ «Укртелеком». Про це він повідомив у своєму Twitter-акаунті.

 

«З огляду на самовільне відключення "Укртелекомом" каналів "Промінь" і "Культура" звернувся до Генпрокуратури та РНБО. Це питання інформбезпеки», - заявив В'ячеслав Кириленко.

 

Нагадаємо, 20 липня ПАТ «Укртелеком», що входить до складу холдингу СКМ Ріната Ахметова, вимкнуло трансляцію радіо «Промінь» і «Культура» (другий і третій канали Українського радіо) у своїй проводовій мережі. Про це «Детектор медіа» повідомив директор радіо «Промінь» Роман Коляда. «Сьогодні зранку слухачі почали нам телефонувати і повідомляти про вимкнення. Кажуть, що це сталося 18 липня увечері. Але нас - Національну радіокомпанію України - офіційно ніхто про це не повідомляв», - розповів пан Коляда.

 

При цьому трансляція Першого каналу Українського радіо в проводовій мережі «Укртелекому» не припинялася. Національна радіокомпанія України має намір звертатися з офіційними листами до Державного комітету телебачення і радіомовлення, Національної ради з питань телебачення і радіомовлення щодо вимкнення двох своїх каналів у проводовій мережі.

 

Слухачі можуть почути «Промінь» і «Культуру» в ефірі на частотах УКХ-діапазону і лише кількох частотах ФМ-діапазону, а також на сайті promin.fm і radiokultura.org.

 

З  1 липня ПАТ «Укртелеком» підвищило абонентську плату за проводове радіо на 25-50%, до 15-27 грн на місяць залежно від статусу абонента.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY