detector.media
20.07.2015 18:44
Сьогодні кримськотатарський канал АTR відновив інформаційне мовлення
Сьогодні кримськотатарський канал АTR відновив інформаційне мовлення

Сьогодні, 20 липня, кримськотатарський телеканал АTR відновив інформаційне мовлення зі студії у Києві. Про це йдеться у спеціальному ролику телеканалу «Zaman - ми повертаємось в ефір».

 

Спочатку в ефірі з'являться лише випуски інформслужби каналу «Заман» (Zaman).

 

 

Нагадаємо, раніше шеф-редактор новин каналу Осман Пашаєв повідомив, що новинні випуски «Заман» на кримськотатарському телеканалі ATR з'являться  в ефірі з 20 липня - після мусульманського свята Ораза-байрам. За його словами, як і раніше, новини виходитимуть тричі на день (о 17.30, 19.30 і 21.30) трьома мовами - кримськотатарською, українською та російською.

 

18 червня, у перший день місяцю Рамадан, кримськотатарські телеканали ATR і Lale, які не отримали після анексії Криму Росією реєстрації за російським законодавством і не мають змоги мовити легально в Криму, відновили супутникове мовлення з Києва (супутник Astra 4A) на підставі чинних ліцензій Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення.

 

Водночас так званий «голова комітету з інформаційної політики, зв'язку і масових комунікацій» російської окупаційної «Держради Криму» Сергій Шувайников заявив, що журналісти телеканалу АTR, який відновив своє мовлення через супутник з Києва, нестимуть відповідальність, якщо порушать російське законодавство у підготовці своїх матеріалів.

 

Телеканал ATR відстоює право на роботу своїх журналістів у окупованому Криму, наголошуючи, що, за російським законодавством ті можуть вести свою роботу, якщо не здійснюють мовлення. Згодом власник каналу Ленур Іслямов заявив, що ATR продовжить висвітлювати ситуацію у Криму, користуючись архівними матеріалами.

 

Як повідомляло видання «Дуся», на початку липня Осман Пашаєв пішов з «Громадського ТБ» і повернувся на кримськотатарський канал ATR.

 

Сьогодні, 20 липня, стало відомо, що осійський журналіст Айдер Муждабаєв, який у червні звільнився з посади заступника головного редактора газети «Московский комсомолец» і переїхав до Києва, призначений заступником генерального директора кримськотатарського телеканалу ATR Ленура Іслямова, який також є власником каналу. Цю інформацію «Детектор медіа» підтвердив особисто пан Муждабаєв.

 

«Детектор медіа»

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY