detector.media
16.07.2015 12:38
Відкрито провадження за ст.171 за фактом нападу податкової міліції на миколаївського журналіста
Відкрито провадження за ст.171 за фактом нападу податкової міліції на миколаївського журналіста

У Центральному РВ ММУ УМВС України в Миколаївській області відкрито кримінальне провадження за фактом перешкоджання професійній діяльності журналіста видання «Новости-N» Олександра Влащенка (171 стаття КК України). Про це «Детектор медіа» повідомили у прес-службі райвідділу миколаївської міліції.

 

Нагадаємо, редакція видання «Новости-N» заявила, що 15 липня у Миколаєві біля обласного управління Нацбанку України співробітники податкової міліції Одеси напали на їх журналіста, вилучили у нього фотоапарат, який згодом повернули, але без фотографій. На місці інциденту одеські правоохоронці начебто проводили затримання осіб, причетних до організації великого конвертаційного центру.  

 

«Детектор медіа» також отримала коментар керівника прес-служби ГУ міліції в Миколаївської області Ольги Передеренко, яка була на місці події. Вона виїхала туди після телефонного дзвінка шеф-редактора видання «Новости-N».

 

«Я не бачила, як забирали фотоапарат і вже пізніше пояснила працівникам податкової міліції з іншої області, що людина має право робити фото й що можна цивілізовано домовитися про те, щоб не публікувати фото, на яких видно обличчя. Група, яка приїхала за викликом журналіста по «102», це задокументувала, проводиться розслідування»,- розповіла пані Передеренко.

 

Вона також підтвердила, що там працювали правоохоронці з іншої області.

 

«Мене не проінформували про те, які саме слідчі дії там проводилися. Начебто був один затриманий, я бачила слідчого у формі, який описував місце події, були поняті», - каже вона.

 

«Детектор медіа» звернулася з інформаційний запитом до відділу зв'язків з громадськістю Головного управління Державної фіскальної служби України в Одеській області з приводу дій працівників податкової міліції щодо журналіста видання «Новости-N» Олександра Влащенка.

 

Нагадаємо,  в 2011 році в приміщенні податкової інспекції Миколаєва співробітники спецпідрозділу податкової міліції «Рись» напали на журналістів Олександра Влащенка та Наталю Барбарош з метою перешкодити підготовці репортажу. У журналіста відібрали редакційний фотоапарат  і знищили всі зроблені знімки.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY